SİLOPİ KAYMAKAMLIĞINDAN Taşınmaz satışı

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALLAR
İHALE SIRA
NO

DOSYA NO

İLİ

İLÇESİ

KÖY / MAHALLE

ADA

PARSEL
YÜZÖLÇÜMÜ
(m²)
HAZİNE HİSSESİ
CİNSİ

İMAR DURUMU

FİİLİ DURUMU
TAHMİNİ BEDELİ (TL)GEÇİCİ TEMİNATI
(TL)
İHALE TARİHİİHALE SAATİ

1

73060100015

Şırnak

Silopi

Barbaros Mahallesi

288

9

283,98

Tam

Avlulu Kargir Ev
Konut Alanı
(A-3 Ayrık Nizam Üç Katlı, Taks=0,30, Kaks=0,90)

Taşınmaz işgalli olup, üzerinde 124,00 m2si kargir ev, geri kalan avlu olarak kullanılmaktadır.

326.400,00

97.920,00

07.11.2023

11.00
SATIŞI YAPILACAK TAŞINIR MALLAR (TAŞIT)
İHALE SIRA
NO

PLAKA

CİNSİ

MARKASI

MODELİ

ŞASE NUMARASI

BULUNDUĞU YER
KDV HARİÇ TAHMİNİ
BEDELİ (TL)
GEÇİCİ TEMİNATI
(TL)
İHALE TARİHİİHALE SAATİ
2TescilsizMotorsikletYamaha2014N1V2R12548E000051Silopi Atahan Yediemin Otoparkı7.000,002.100,0007.11.202311.30
İRTİFAK HAKKI TESİS EDİLECEK TAŞINMAZ MALLAR
İHALE SIRA
NO

DOSYA NO

İLİ

İLÇESİ

KÖY / MAHALLE

ADA

PARSEL
YÜZÖLÇÜMÜ
(m²)
HAZİNE HİSSESİ (m²)
CİNSİ
İRTİFAK HAKKI TESİS EDİLECEK ALAN (m²)İRTİFAK HAKKI TESİS AMACIİLK YIL TAHMİNİ
BEDELİ (TL)
GEÇİCİ TEMİNATI
(TL)
İHALE TARİHİİHALE SAATİ

3

73060100043

Şırnak

Silopi

Karşıyaka Mahallesi

303

2

93.226,00

Tam


Ham Toprak


93.226,00
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim
tesisi yapılması

37.291,00

11.187,30

07.11.2023

14.00

4

73060101317

Şırnak

Silopi

Çalışkan Köyü

406

4

259.989,49

Tam

Ham Toprak

259.989,49
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim
tesisi yapılması


51.998,00


15.599,40


07.11.2023


14.30

5

73060101253

Şırnak

Silopi

Çalışkan Köyü

234

4

90.914,51

Tam

Ham Toprak

90.914,51
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim
tesisi yapılması


18.183,00


5.454,90


07.11.2023


15.00
1-Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmaz ve taşınır malların satış ihaleleri 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulü ile irtifak hakkı tesis edilecek taşınmazların ihalesi ise 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile hizalarında gösterilen gün ve saatlerde Silopi Kaymakamlığı (Milli Emlak Şefliği) adresindeki binasının 1. katında bulunan ihale salonunda toplanacak olan komisyon huzurunda yapılacaktır.
2-İhalelere katılacakların;
a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, (Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi’ni-İkametgah-vermeleri)
b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,(Aslı Komisyona ibraz edilmek üzere kimlik fotokopisi, tüzel kişiler için vergi kimlik no gösterir evraklardan herhangi biri)
ç) Geçici teminat bedelinin Silopi Malmüdürlüğü veznesine yatırıldığına ilişkin Alındı Belgesi (Geçici teminat bedeli Silopi Malmüdürlüğü veznesine veya Hazine İç Ödemeler Saymanlığı adına Ziraat Bankası Silopi Şubesinde bulunan TR98 0001 0007 0900 0010 0059 53 no.lu iban hesabına yatırılabilir. İban hesabına yatırılması halinde Silopi Malmüdürlüğünden alınacak Muhasebe İşlem Fişi’nin ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ibrazı şarttır.) veya 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 27. Maddesi ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 26. Maddesi hükümlerine uygun olarak düzenlenen (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek ve Banka teyit yazısı ile birlikte ibraz edilecektir.) mevduat veya katılım bankalarının verecekleri Geçici Teminat Mektubunu,
(Geçici teminat olarak kabul edilecek: 1- Tedavüldeki Türk parası, 2- Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, 3- Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler. Dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışından temin eden Türk Vatandaşlarından teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile
tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye
katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
3-İhaleler ile ilgili şartname ve gerekli diğer bilgiler mesai saatleri içerisinde Silopi Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak, taşıtlar bulundukları yerlerde görülebilir.
4-Herhangi bir ihalenin süresinin uzaması halinde kalan ihalelere müteakip saatlerde devam edilecektir.
5-4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan taşınmaz satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan ( K.D.V., Karar Pulu ve Tapu Harcı ) müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.
6-Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10 milyon TL'yi aşan kısmı için %0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.
7-4706 sayılı Kanunun 5'inci maddesi gereğince; Hazineye ait taşınmazların satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanuni faizi ile birlikte ödenir. (Satış bedelinin Belediye mücavir alan sınırları içerisindeki taşınmazlarda 5.000,00-(Beşbin) TL'yi, bu sınırlar dışında ise 1.000,00-(Bin) TL'yi aşması ve talep edilmesi halinde, bedelin 1/4'ü peşin, kalanı en fazla iki yılda, yürürlükteki kanuni faiz oranı uygulanmak suretiyle taksitle ödeme yapılabilecektir.)
8-Satışı yapılacak taşıtların ihale bedelleri üzerinden ayrıca KDV alınacak olup, diğer vergi, resim, harçlar, alım satım, yerinden alma giderleri ve trafiğe tescil masrafı, TÜVTÜRK’ de muayene ve emisyon ölçüm ve zorunlu trafik sigorta bedelleri alıcı tarafından ödenecek ve süresi içinde işlemleri alıcı tarafından yaptırılacaktır.
9-Taşınır mallar (taşıt) mevcut durumları ile satılacak olup, satış sonrası taşıtların tamiri, Trafiğe Uygunluk Belgesi ile piyasaya arzı için alınması gereken belgeler ve izinler alıcıya aittir.
10-İrtifak hakkı tesisi veya kullanma izni verilmesine ilişkin ihalelerde ihaleye katılacakların ihale öncesinde, anılan Kanun ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte yer alan bilgi ve belgelerle birlikte;
a) Kurulması planlanan elektrik üretim tesisinin türü (güneş, rüzgâr, jeotermal, hidrolik veya biyokütle enerjisine dayalı üretim tesisi) ile kurulu gücünü belirtir dilekçeyi,
b) Tüketim aboneliği/abonelikleri için bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücünü gösteren ilgili Şebeke İşletmecisinden alınacak yazıyı ihale öncesinde İdareye teslim etmeleri gerekmektedir.
11-İrtifak hakkı tesis edilecek taşınmaz üzerinde; 412 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması amacıyla yirmi dokuz (29) yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte olmayan irtifak hakkı tesis edilecektir.
12-(1) Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılmasına yönelik olarak Hazine taşınmazları üzerinde irtifak hakkı tesis edilmesi/kullanma izni verilmesi amacıyla, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 14 üncü maddesi çerçevesinde Büyük Ova Koruma Alanı dışında;
a) Sanayi abone grubunda yer alan kişiler, b) Kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer abone grubunda yer alan kişiler,c) Tarımsal faaliyetler abone grubunda yer alan kişiler, başvuruda bulunabilir.
(2) Büyük Ova Koruma Alanı içinde ise sadece tarımsal faaliyetler abone grubunda yer alan kişiler başvuruda bulunabilir.
(3) Mesken ve aydınlatma abone grubunda yer alan kişiler bu Tebliğ kapsamında başvuruda bulunamazlar.

13-
Yatırımcılar tarafından bir veya birden fazla tüketim tesisi için birden fazla üretim tesisi kurulmak istenmesi halinde, farklı görevli tedarik şirketi bölgesi sınırları içinde üretim tesisi kurulabilir.
14-a) Yenilenebilir enerji kaynağına dayalı elektrik üretim tesislerinin güç sınırı, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğine göre belirlenir.
b) Güneş enerjisine dayalı olarak kurulacak lisanssız elektrik üretimi tesislerinde bir MWe başına kurulu güç için azami on beş dönüm santral sahasının kullanılmasına izin verilir.
15-(1) Hazine taşınmazları hakkında yapılan irtifak hakkı/kullanma izni ihalelerinin onayını müteakip, yatırımcılara fiili kullanımı olmaksızın Ön İzin Sözleşmesi düzenlenmek suretiyle bir yıl süreli ön izin verilir.
(2) Taşınmaz üzerinde kurulması planlanan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca dağıtım ve/veya iletim sistemi ile ilgili kapasite garantisi verilmemekte olup Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında kapasite alma işlemleri ön izin süresi içerisinde ön izin sahibi tarafından yerine getirilecektir.
(3) Bağlantı anlaşmasına çağrı mektubu, ön izin sahibi tarafından ön izin süresi içerisinde İdareye teslim edilir. İdarece, bağlantı anlaşmasına çağrı mektubunda yer alan kurulu güç için gerekli taşınmaz miktarı tespit edilerek ön izin verilmesi gereken taşınmaz yüzölçümü belirlenerek ön izin sözleşmesi revize edilir. Taşınmazın kalan kısmının ifrazının mümkün olması halinde taşınmaz ifraz edilir.
16-İrtifak hakkı tesis edilen/kullanma izni verilen taşınmaz üzerinde yapılacak olan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesislerine ilişkin işlemlerde Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde düzenlenen inşaat sürelerine ilişkin hükümler uygulanacaktır.
17-Posta ile yapılacak müracaatlarda 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine göre hazırlanmayan teklifler ve 38. maddeye göre ihale saatine kadar verilmeyen teklifler ile postadaki gecikmeler ve de faks ve elektronik postayla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.
18-Komisyon gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir.
İLAN OLUNUR
#ilangovtr BASIN NO: ILN01916074