Silopi Tekstilkent Projesi İle İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Silopi Tekstilkent Projesi İle İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, yakında inşaatı tamamlanacak olan Silopi Tekstilkent Projesi ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Erdoğan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve birim müdürleri katıldı.

Konuşmalarının başında Silopi Tekstilkent Güdümlü Projesinin genel amacından bahseden Vali Pehlivan; “İlimizde hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren mevcut işletmelerin yenilikçi ve katma değerli üretim anlayışıyla teknik ve kurumsal altyapısının geliştirilmesi, bölgeye istihdam yoğun ve büyük ölçekli yatırımların çekilmesi yoluyla ilimizde istihdamın artışına katkı sağlamaktır” dedi.

Şırnak İl Özel İdaresinin başvuru sahibi olduğu Silopi Tekstilkent Projesinin DİKA’nın Güdümlü Proje Desteği programı kapsamında hazırlandığını ifade eden Vali Pehlivan; “Projenin toplam bütçesi 10, 5 milyon TL olup bu tutarın 7,8 milyon TL’si DİKA tarafından, 2,7 milyon TL’si ise projenin yürütücüsü olan Şırnak İl Özel İdaremiz tarafından finanse edilmektedir.” diye konuştu ve projenin uygulama yerinin Silopi’ye bağlı Başverimli Beldesinde Silopi Tır Parkı’nın bitişiğinde yer alan ve Şırnak İl Özel İdaresine ait 28.811 m2 büyüklüğündeki arazi olduğunun bilgisini paylaştı.

İhtiyaç olması durumunda yine Silopi Tır Parkı’nın bitişiğinde yer alan, İl Özel İdaresine tahsisli ve altyapısı hazır yaklaşık 150 dönümlük bir genişleme alanının da bulunduğunu aktaran Vali Pehlivan; “Proje kapsamında 9.000 m2’lik toplam alan içinde 2 adet 3000 m2 ve 2 adet, 1.500m2 büyüklüğünde 4 olmak üzere 6 iş yeri bulunan yapının inşaatı %90 seviyesine ulaştı. Bir iki ay içinde tamamlanacak ve hizmete açılacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Katılımcıların görüş ve önerilerde bulunmasıyla devam eden toplantı, tekstilkentin yönetim modeline ilişkin muhtelif kararların alınmasının ardından sona erdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.