Silopi'de Ev Hanımlarına İlk Yardım Eğitimi Verildi

Silopi'de Ev Hanımlarına İlk Yardım Eğitimi Verildi

Silopi Halk Eğitimi Merkezi ve Silopi Aile Destek Merkezi'nin işbirliğiyle, Ofis ve Dicle Mahallesi'ndeki ev kadınlarına yönelik ilk yardım eğitimi verildi. Paramedik Metin Nas tarafından İlk Yardım Eğitimi, 60 kadına uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı

Günlük yaşamda herkesin başına gelebilecek kazalarda ilk müdahale çok önemli bu kapsamda harekete geçen Silopi Halk Eğitim Merkezi ve Silopi Aile Destek Merkezi bir ilke imza attı. Ev hanımlarına yönelik ilk yardım eğitim etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında, katılımcılara acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı ve pratik beceriler kazandırıldı. Paramedik Metin Nas, ilk yardım eğitimi almak isteyenlerin özel ekipmanlara ihtiyaç duymayacağını vurgulayarak, tek gereksiniminin doğru bilgi ve beceri olduğunu belirtti.

Katılımcıların ilgi ve aktif katılımıyla gerçekleşen eğitimde, acil durumlarda yapılması gereken temel müdahalelerden tutun da yaralanmaların nasıl tedavi edileceğine kadar pek çok konu ele alındı. Bu sayede, katılımcılar günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri acil durumlara hazırlıklı olma konusunda bilinçlendirildi ve yetkinlik kazandılar.

Paramedik Metin Nas, “Etkinliğe ev sahipliği yapan Silopi Halk Eğitimi Merkezi ve Silopi Aile Destek Merkezi'ne, katılımcıları bilgilendirici bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Aile Destek Merkezi Koordinatörü Songül SAYGİDAR hanımefendiye de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler, toplumda acil durumlara müdahale becerilerinin yaygınlaşmasına ve toplumun daha güvenli bir şekilde yaşamasına katkı sağlamaktadır” dedi.

2-3.jpg

2-4.jpg

2-5.jpg

2-6.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.