Silopi’de Tanker Şoförlerinden Talepler: “Karşılanmazsa Eylem Yapacağız”
Silopi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen tanker şoförleri, sektörde yaşadıkları sorunları kamuoyuyla paylaştı. Şoförler adına açıklamayı tanker sürücüsü Abdullah Sarboğa okudu.
Açıklamada özellikle taşıma ücretleri, kara liste uygulaması, kolluk kuvvetleri tarafından tutulan tutanakların değerlendirilmesi, izinli tesislerin çalışma düzeni ve gümrüklerde sürücü değişikliği gibi konularda düzenleme yapılması istendi.
Şoförlerin talepleri
Tanker sürücüleri tarafından dile getirilen talepler şöyle sıralandı:
- Daha önce yapılan 5 dolarlık artışın yanı sıra taşıma ücretlerine en az 10 dolar ek artış yapılması,
- Hırsızlık ve küfür gibi ağır durumlar dışında kara listede bulunan şoförlere bir defaya mahsus af uygulanması,
- Jandarma veya diğer kolluk kuvvetlerince hakkında tutanak tutulan sürücülerin, yalnızca bu gerekçeyle TRANSPET sisteminden çıkarılmaması,
- İzinli tesislerin çalışma saatleri ve izin durumlarının keyfi uygulamalara göre belirlenmemesi,
- TRANSPET bünyesinde görev yapan personelin şoförlerle iletişiminde uygun bir üslup kullanması ve tehditkâr tutumlardan kaçınılması,
- Gümrüklerde sürücü değişikliğinin herhangi bir resmi belge sunulmasına gerek kalmadan yapılabilmesine yönelik düzenleme getirilmesi.
Şoförler, sorunların çözümü için Silopi’deki ana firma, aracı firmalar ve TRANSPET yetkililerinin gerekli adımları atmasını istedi.
“Taleplerimiz karşılanmazsa eylem yapacağız”
Basın açıklamasının sonunda şoförler, taleplerinin karşılanmaması halinde eylem kararı alacaklarını açıkladı.
Tanker sektöründe çalışan sürücüler, yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulması çağrısında bulunarak, ilgili firma ve yetkililerin talepler konusunda gerekli düzenlemeleri yapmasını istedi.
Kaynak:Cemal KÜLTER

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.