Silopi’de Toptancı ve Ticari İşletmelerde Denetimler Sürdürülüyor

Silopi’de Toptancı ve Ticari İşletmelerde Denetimler Sürdürülüyor

          Türkiye genelinde olduğu gibi Şırnak ve ilçelerinde de raf ve kasa fiyatı, raf ve stok kontrolleri, fatura kontrolü ile alım satım fiyat kontrolleri konularında denetimler sürdürülüyor.

          Stokçuluk, aşırı fiyat hareketleri ve spekülatif hareketlerin önüne geçmek için yapılan denetimler Şırnak Valiliği koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Zabıta birimlerinden oluşan ekipler tarafından yerine getiriliyor. Denetimlere Vali Ali Hamza Pehlivan başta olmak üzere il merkezinde Vali Yardımcıları, ilçelerde de kaymakamlar eşlik ediyor.

          Vali Ali Hamza Pehlivan, Silopi İlçe ziyareti vesilesiyle bahse konu denetimlere katıldı. Vali Pehlivan’a denetimlerde Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Gıda Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, İl Ticaret Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Orhan Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Karaduman ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kılıç eşlik etti.

          Raf ve kasa fiyatı, raf ve stok kontrolleri ile fatura kontrolünün yapıldığı denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamakla birlikte, işletme sahipleri süreç hakkında bilgilendirildi, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen fiyatlandırmalara, spekülatif uygulamalara, stokçuluğa rastlanması durumunda gerekli cezai işlemlerin tatbik edileceği bildirildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.