SINIR TİCARETİNDE YAŞANAN SORUNLAR İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

SINIR TİCARETİNDE YAŞANAN SORUNLAR İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

Vali Osman Bilgin, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay sınır ticaretinde yaşanan sorunlar ve gümrük iş ve işlemlerinin hızlandırılmasıyla ilgili toplantısının ardından Irak İbrahim Halil Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti.

Vali Osman Bilgin, Şırnak’a gelen Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ile İpekyolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek sınır ticaretinde yaşanan sorunlar ve gümrük iş ve işlemlerinin hızlandırılmasıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş iş camiasını sorunlarını aktardı.

Vali Osman Bilgin ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Irak İbrahim Halil Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ederek gümrük iş ve işlemleri ile ilgili İbrahim Halil Gümrük Müdürü Fersad Ahmed ile istişarelerde bulundu.

Toplantının ana maddelerinden biri, Irak’ta Türkiye plakalı araçlardan alınan 55 Amerikan Dolarının alınmaması ya da devam edildiği takdirde karşılıklı olacağının iletilerek Türkiye’den gelen günübirlikçiler ile Iraklı günübirlikçilere eşit şekilde davranılarak işlemlerin hızlandırılması oldu.

Irak’ın çok önemli ticaret ortağı olduğunu dile getiren Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, Iraklı yetkililere, “Yaklaşık 12 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğimiz ortağımız. Bizim için ekonomik anlamda önemli bir pazar. Yerinde istişarelerde bulunduk. Burada vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyetle karşılaşmasını istemiyoruz. Yasal yollar içinde ticaretin mümkün olduğu kadar etkili ve verimli yapılmasına gayret ediyoruz. Bu gayretlerin karşılıklı olması gerekliliğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gezi aracı ile gümrük içindeki bina ve peronlarda incelemede bulunan Bakan Yardımcısı Turagay, Türkiye’ye giriş yapan günübirlikçiler ve tır şoförleri ile sohbet ettikten sonra Ankara’ya doğru yola çıkmak üzere Şırnak Havalimanı'na geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.