Sınırda Dev Operasyon: Tırın İçinden 15 Milyon Lira Kaçak Para Çıktı

Sınırda Dev Operasyon: Tırın İçinden 15 Milyon Lira Kaçak Para Çıktı

Sınırda kara para operasyonu, Avrupa'dan Türkiye'ye gelen bir tırda yapılan aramalar sonucunda 392 bin Sterlin yani Türkiye parası ile 15 milyon lira ele geçirildi.

Avrupa'dan Türkiye'ye gelen TIR'da 392 bin Sterlin (15 milyon TL) ele geçirildi. Yakalanan paralarla ilgili Svilengrad Bölge Savcılığı'nın denetimi altında soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından bir ön duruşma başlatıldı.

Sınır kapılarından geçmek isteyen araçlar kontrol edilmeye devam ediyor. Almanya'dan Avusturya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gelen Türk plakalı TIR kontrol noktasına durduruldu. TIR, Kapıkule sınır kapısının karşı kısmında bulunan Bulgaristan'a ait Kapitan Andrevo'daki gümrük memurları tarafından incelendi.

15 MİLYON TL DEĞERİNDE...
Türk vatandaşının kullandığı tırın dolaplarında 15 milyon TL değerinde 394 bin 320 tutarında beyan edilmemiş Sterlin para ele geçirdi.

8478026.jpg

BEYAN EDİLMEMİŞ
Toplam 394 bin 320 İngiliz Sterlini beyan edilmediği tespit edildi. Paralarla ilgili Haskovo-Bölge Dairesi tarafından Svilengrad Bölge Savcılığı'nın denetimi altında soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından bir ön duruşma başlatıldı.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.