Şırnak 500 Yataklı Bölge Hastanesi’nin İnşaatı Durdu İddiası

Şırnak 500 Yataklı Bölge Hastanesi’nin İnşaatı Durdu İddiası

Şırnak 500 Yataklı Bölge Hastanesi’nin İnşaat Durdu İddiası

Şırnak-Cizre kara yolu 20. kilometresi İkizce mevkisinde 117 bini kapalı olmak üzere 120 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Şırnak Bölge Devlet Hastanesi ile başka illere hasta sevkinin önlenmesi amaçlanıyor. 1 trilyon 498 milyona mal olan Şırnak Bölge Hastanesi'nin 2024 yılı Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

2.jpg

Hastane 201 tek yataklı, 130 yoğun bakım, 22 ameliyathane, 6 mahkum, 20 diyaliz, 15 palyatif, 2 yanık, 30 erkek, 30 kadın ve 20 çocuk acil müşahede olmak üzere toplam 500 yatak, 153 poliklinik alanı olacak şekilde projelendirildi. Hastane de, bin 60 araçlık otopark alanı ve helikopter pisti de yer alacak.

sirnak-500-yatakli-bolge-hastanesinin-insaat-durdu-iddiasi.jpg

Hastane konum itibariyle Cizre, Silopi, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerine aynı mesafelerde olacağından bütün vatandaşların çok daha uygun şekilde bu hastane hizmetlerinden yararlanabilecekler.

sirnak-500-yatakli-bolge-hastanesinin-insaat-durdu-iddiasi-001.jpg

ŞIRNAK 500 YATAKLI BÖLGE HASTANESİ’NİN İNŞAAT DURDU

İkizce köyü yakınlarında yapılan hastane için 10 Mayıs 2022’de yapılan ve maliyeti de 750 milyon TL olarak belirlenen ihale o süreçte “kur farkından” dolayı iptal edildi. 28 Temmuz 2022’de, Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci ihalesi yapılan Şırnak Şehir Hastanesi ihalesi 1 milyar 498 milyon 028 TL bedel ile yapıldı. İkinci ihaleyi de Giresunlu Ali Acar İnş. San. Tic. Ltd. Şti. aldı.

500 GÜNDE TAMAMLANACAKTI, 8 AY KALDI

4 Ocak 2023’te temeli atılan hastanenin 550 günde yani 2024 Mart ayında tamamlanması planlanıyordu. Temelli atıldığı günden beri ağır ilerleyen inşaat şuanda durma noktasına geldi. Hastanenin beton işlerini yapan taşeron firma iş olmadığı gerekçesiyle inşaatı bırakıp Diyarbakır’a çalışmaya gitti. Yaklaşık bir aydır inşaat alanında 5-10 işçinin çalıştığı belirtildi. Bu kadar büyük bir inşaatta bu kadar az işçinin çalışması akıllara inşaatın durduğu ihtimalini getiriyor.

sirnak-500-yatakli-bolge-hastanesinin-insaat-durdu-iddiasi-002.jpg

Firma yetkilileri deprem izolatörlerinin getirilmesini beklediklerini bu nedenle şuanda inşaat alanında çalışma yapılmadığını belirtiyor. Buna karşılık geriye kalan 8 aylık inşaat sürecinde inşaatının bitirilmesi imkansız gibi görünüyor.

Çalışmaların hızlandırılması ve Şırnak’ın en büyük sorunlarından başında gelen sağlık sorunu büyük ölçüde çözecek olan 500 Yataklı bölge hastaneinin bitirilmesini vatandaşlar dört gözle bekliyor. Çalışmaların hızlandırılmasını için yetkililerin devreye girmesini talep eden vatandaşlar, sevklerin önünün ancak hastanenin bitirilmesi ile kesileceğini belirtiyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.