Şırnak 8. Yıl Dönümünde Acılarını Hala Unutmuş Değil

Şırnak 8. Yıl Dönümünde Acılarını Hala Unutmuş Değil

2016’da bölgenin birçok kentinde yaşanan ‘hendek ve barikat’ olayları ile başlayan güvenlik operasyonlarında Şırnak’ın yüzde 70'i yıkıldı.

2016 yılının 14 mart tarihinde kentte hendek ve barikat olaylarından dolayı başlatılan sokağa çıkma yasağında Şırnak'ın yüzde 70'i yıkıldı. 12 mahallesi olan Şırnak’ta 7 mahalle yok oldu. 7 bini aşkın konut ve işyerinin yıkıldığı Şırnak’ta inşa edilen TOKİ binaları ile şehrin silueti, mimarisi de yaşam biçimi de değişti.

sirnak-4.jpg

Nuh Peygamber'in gemisiyle "Cudi dağına konduğu" efsanesi bu şehrin hem tarihi hem kültürü hem de hafızası. Adını da Nuh’un şehri manasına gelen ‘Şehr-i Nuh’tan alan Şırnak, 2016 olaylarından sonra fiziki olarak da çok değişti ve şehrin konduğu zirve adeta bir Tokikent’e dönüşmüş durumda. Şehri Nuh, Şehri Toki oldu.

sirnaka-001.jpg

Çatışmalarda şehir sakinlerinin yüzde sekseni hem evlerini kaybetti hem de birçok anıları yıkıntılarla yok oldu. Olaylarda farklı kentlere göç etmek zorunda kalan bazı vatandaşlar hala kendi şehrine dönmüş değil. Olayın üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hem Şırnak hemde Şırnaklılar hala acısını çekiyor.

sirnakka.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.