Şırnak 81 il arasından ilk 10'uncu sıraya girdi! Duyanlar inanamadı

Şırnak 81 il arasından ilk 10'uncu sıraya girdi! Duyanlar inanamadı

Türkiye İstatistik Kurumu Tarafından yapılan yeni bir çalışmada 81 il arasında en mutlu 10 şehir belirlendi. Bu mutlu şehirler arasında Şırnak'ta yer aldı.

TUİK Tarafından yapılan bir çalışma ile Türkiye'de bulunan 81 ilin en mutlu şehirleri belirlendi. Bu mutlu 10 şehir sıralamasına Şırnak'ta girdi. Çıkan sonuçlar, ülkenin farklı bölgelerindeki iller arasında önemli farklılıklar gösteriyor. Bu çalışmaya göre, Karadeniz'den G. Doğu Anadolu'ya uzanan ve mutluluk düzeyleri en yüksek olan şehirler. İşte Şırnak'ın mutluluk oranı ve sıralaması.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son araştırmaları, Türkiye'nin mutluluk haritasını çiziyor. En mutlu şehirler listesi, Karadeniz'den İç Anadolu'ya kadar uzanıyor.

İşte, TÜİK'in verilerine göre mutluluk oranları en yüksek olan 10 il:

SİNOP - KARADENİZ'İN İNCİSİ EN MUTLU ŞEHİR

Sinop, %77.66'lık mutluluk oranıyla Türkiye'nin en mutlu şehri olarak zirvede yer alıyor. 216.460 nüfusa sahip bu şehir, "mutlu insanlar şehri" olarak da anılıyor.

AFYONKARAHİSAR - MUTLULUĞUN İKİNCİ ADRESİ

736.912 kişilik nüfusu ile Afyonkarahisar, %76.43 mutluluk oranıyla listenin ikinci sırasında. Şehir, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çekiyor.

BAYBURT - KÜÇÜK ŞEHİR, BÜYÜK MUTLULUK

Türkiye'nin en az nüfuslu şehirlerinden biri olan Bayburt, %75.91'lik mutluluk oranıyla üçüncü sırada yer alıyor. 81.910 kişilik nüfusu ile sakin bir yaşam sunuyor.

KIRIKKALE - İÇ ANADOLU'NUN MUTLU ŞEHRİ

Kırıkkale, %75.48'lik mutluluk oranı ile dördüncü sırayı alıyor. Şehrin toplam nüfusu 271.92 olarak kaydedildi.

KÜTAHYA - MUTLULUĞUN BEŞİNCİ ADIMI

279.367 nüfuslu Kütahya, %73.76'lık mutluluk oranı ile beşinci sırada. Şehir, zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle biliniyor.

ÇANKIRI - MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ

Çankırı, %73.5 mutluluk oranı ile altıncı sırada. 216.312 nüfuslu bu şehir, Türkiye'nin mutlu şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor.

DÜZCE - MUTLULUĞUN YENİ ADRESİ

Türkiye'nin en yeni ili olan Düzce, %72.77'lik mutluluk oranıyla yedinci sırada. 395.979 nüfusu ile dikkat çeken şehir, doğal güzellikleriyle ünlü.

UŞAK - SAKİN ŞEHRİN MUTLU İNSANLARI

369.433 nüfuslu Uşak, %72.34'lik mutluluk oranı ile sekizinci sırada yer alıyor. Şehir, tarihi dokusu ve sakin yaşam tarzıyla biliniyor.

SİİRT - DOĞU'NUN MUTLU ŞEHRİ

331.700 nüfuslu Siirt, %71.65 mutluluk oranıyla dokuzuncu sırada. Kültürel zenginliği ve tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor.

ŞIRNAK - SINIRIN MUTLU ŞEHRİ

537.672 nüfuslu Şırnak, %71.36 mutluluk oranıyla listenin onuncu sırasında. Şehir, kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum