Şırnak, Adana, Muş ve Ankara'daki Vatandaşlar Dikkat! Uzmanlar Uyardı

Şırnak, Adana, Muş ve Ankara'daki Vatandaşlar Dikkat! Uzmanlar Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şırnak, Adana, Muş ve Ankara dahil 14 ili uyardı. Vatandaşların gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak, Adana, Muş ve Ankara dahil 14 ildeki vatandaşları sağanak yağışa karşı uyardı. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Kastamonu ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan Marmara ve Kuzey Ege'de de kuvvetli poyraz etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Balıkesir merkez hariç), İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI
Hava sıcaklığının Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri) ile Kastamonu çevreleri ve Kırklareli'nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.