Şırnak, Adana, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’daki Sürücüler Dikkat! Her an Ceza Yiyebilirsiniz

Şırnak, Adana, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’daki Sürücüler Dikkat! Her an Ceza Yiyebilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi Adana, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da bugün devreye giriyor.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için Şırnak, Adana, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da sürücülerin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları hususunda sürücülere Emniyet Genel Müdürlüğü uyarılarda bulundu.

Mardin'den Diyarbakır'a gidecek araçlar için Artuklu - Çınar istikametinde, Şanlıurfa'ya gidecek araçlar için Kızıltepe - Viranşehir istikametinde, Şırnak'a gidecek araçlar için de Nusaybin - Cizre istikameti ile Kızıltepe ve Nusaybin arasına kurulan ortalama hız sistemi bugün devreye giriyor.

Şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergâhlarda Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri” kurulum çalışmaları sona erdi.

Edinilen bilgilere Kızıltepe - Viranşehir, Nusaybin- Cizre, Artuklu - Çınar ve Kızıltepe - Nusaybin ilçelerinde 4 adet Ortalama Hız İhlal Tespit Sisteminin kurulum çalışmaları tamamlanarak yarın devreye alınacak.

Sistemlerin devreye alınması ile sürücüleri bilgilendirmek amacıyla trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirildi. Bugün itibariyle hız ihlallerine yönelik olarak trafik denetimlerinde kullanılmaya başlanacak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ!

"Trafikte "1" can kaybının bile fazla olduğu “Vizyon Sıfır” ve “Güvenli Sistem” yaklaşımıyla oluşturulan 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi 03.02.2021 tarihinde 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olarak yayımlanmıştır. Bu doğrultuda, Emniyet Genel Müdürlüğünce şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergâhlarda Emniyet Genel Müdürlüğüne ait mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi / Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak, hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla, “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri” kurulum çalışmaları devam etmektedir. Projenin ülke geneline yaygınlaştırılarak yürütülmesi safhasında; Adana, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak illerimiz sınırları içerisinde kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılması hedeflenerek, toplam 1.375 km uzunluğundaki 28 adet ortalama hız ihlal tespit sisteminin kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Sistemlerin öncesine, sürücülerimizi bilgilendirmek amacıyla trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirilmiş olup, 25.07.2024 tarihinden itibaren hız ihlallerine yönelik olarak trafik denetimlerinde kullanılmaya başlanılacaktır. Elektronik denetleme sistemleri ile yapılan hız ihlali denetimlerinde; sürücülerimiz üzerindeki trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi ve algılanan yakalanma risk duygusunun artırılması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanmasının önceliğimiz olduğunu hatırlatır, sürücülerimizin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ortalama Hız Tespit Sistemi (OHTS) Nedir? Ortalama Hız Tespit Sistemi nasıl çalışır?

Yol üzerinde belirli noktalara kurulan Plaka Tanıma Sistemi kameraları ile iki nokta arasında aracın hız ve zaman bilgisi çekilen araç fotoğrafı ile birlikte gidilen mesafe, iki nokta arasında alınan zamana bölünerek ortalama hız tespit edilmektedir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.