Şırnak Barosu, 16 Yaşındaki Babat’ın Öldürülmesini Kınadı

Şırnak Barosu, 16 Yaşındaki Babat’ın Öldürülmesini Kınadı

 Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi, Uludere’de 18 yaşındaki Firdevs Babat’ın öldürülmesini yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi, evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 16 Yaşındaki Firdevs Babat’ın erkek arkadaşı tarafından öldürülmesini kınadıklarını ve olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada; 20.08.2022 tarihinde Şırnak ilinin Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bulunan Hezil Çayı'nda 2 gündür kendisinden haber alınamadığından dolayı ailesi tarafından kayıp ilanı verilen 18 yaşındaki Firdevs Babat'ın cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı.

Suçlamayı Kabul Eden Şüpheli Tutuklandı

 Firdevs Babat'in ailesine, yakınlarına ve tüm kadınlara başsağlığı dileyen Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi; Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli A.B. ifade esnasında susma hakkını kullandığı, daha sonrasında şüphelinin, savcılık ifadesinde üzerine atılı suçlamayı ikrar etmiş, sorgu aşamasında tutuklandığını açıkladı.

Şırnak Barosu Sürecin Takipçisi Olacak

Firdevs Babat'ın katledilmesinin derin üzüntüsü yaşadıkları belirtilen Şırnak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezince yapılan açıklamada; “Etkin soruşturma yürütülmesi için hukuki sürecin baromuz Kadın Hakları Komisyonunca takipçisi olacağımızı toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi mücadelemizi ülkedeki her bir kadının yasalarla güvence altına alınan haklardan eşit yararlanma olanağını buluncaya kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz” bilgileri aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.