ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI YARKA, BİR TAKIM İNCEMELERDE BULUNDU

ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKANI YARKA, BİR TAKIM İNCEMELERDE BULUNDU

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnaklı vatandaşların talepleri doğrultusunda, İsmetpaşa, Gazipaşa ve Aydınlıkevler Mahallelerinde bulunan TOKİ konutlarında bir takım incelemelerde bulundu.

Denetimler sırasında yüklenici firma yetkilileriyle konutları inceleyen Başkan Yarka, tespit ettiği eksikliklerin ivedilikle çözülmesi konusunda ilgili firmaları bilgilendirdi.

 Halkımızın yoğun olarak tükettiği tandır ekmeğine ilişkin başlatılan proje çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Yarka, hemşehrilerimizin talepleri neticesinde konutların içinde tespit ettikleri uygun noktalarda yapılan tandırları gezdi.

Başkan Yarka, Aydınlıkevler Mahallesi ve Şehit Üstteğmen Mehmet Esin Caddesini birbirine bağlayacak olan yol projesini yerinde inceleyerek, projeye ilişkin çalışmanın yapılması talimatını verdi.

Denetimler sırasında vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Yarka, hemşehrilerimizle sohbet ederek, virüs ve salgın hastalıklara karşı sosyal mesafe ve izolasyonun önemine dikkat çekerek, bu süreçte zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini telkin etti.  Başkan Yarka, denetimler sırasında kent merkezinde devam eden rutin belediye hizmetlerini de inceleyerek, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

ŞEBEKE SULARINDA AKAN ÇAMURUN NEDENİNİ AÇIKLANDI

Şırnak’ta su yerine akan çamurun yoğun yağıştan dolayı  mijin suyu boru hatında yaşanan hasardan kaynaklandığı açıklandı.  Konuyla alakalı Şırnak Belediyesi bir açıklama yaptı. açıklamada şunlar kaydedildi: “ Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yarka Gün Boyunca İnceleme Ve Denetimler Gerçekleştirdi.Yoğun yağıştan dolayı, Mıjın su hattının Geçitboyu - Balveren arasındaki kısımda meydana gelen hasarı yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yarka, hemşehrilerimizin temiz içmeye suyu konusunda mağduriyet yaşamaması için mesai mefhumu gözetilmeden hasarın bir an önce giderilmesi için gerekli talimatları verdi.İncelemeler sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Yarka, yoldan geçen araçları durdurarak sürücülere maske dağıtıp, koronavirüs konusunda tedbirli davranmaları için uyarılarda bulundu.Daha sonra Cumhuriyet Mahallesinde, TOKİ tarafından yapılan konutları gezen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yarka, eksiklerin giderilmesi konusunda yüklenici firma yetkililerine gerekli uyarılarda bulundu.”(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.