Şırnak Belediyesi Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Şırnak Belediyesi Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Şırnak’tan da deprem bölgesine İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi(AKUT), 112 Sağlık Ekipleri, AFAD, Cizre Belediyesi ve Şırnak Belediyesi’nden itfaiye...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ve Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerinde birçok ilde hissedilen depremin ardından Şırnak’tan da deprem bölgesine İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi(AKUT), 112 Sağlık Ekipleri, AFAD, Cizre Belediyesi ve Şırnak Belediyesi’nden itfaiye ekipleri gönderildi.

Yurdun, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük bölümünden hissedildi. Depremin ardından İl Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi(AKUT), 112 Sağlık Ekipleri, AFAD, Cizre Belediyesi ve Şırnak Belediyesi İtfaiye ekipleri deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Şırnak Belediyesinden yapılan açıklamada, “Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve Türkiye'mizde birçok ilimizde yıkıma sebebiyet veren 06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde meydana gelen şiddetli ve büyük depremin ardından Yaşanan deprem sonrası İtfaiye ekiplerimiz arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere yola çıktı. Yaralarımızı dayanışarak birlikte saracağız, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun”  denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.