ŞIRNAK BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI KİTAP TANITIM GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ŞIRNAK BELEDİYESİ KÜLTÜR YAYINLARI KİTAP TANITIM GÜNLERİ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde, “Şırnak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Şırnak Belediyesi Yayınevi’nin kuruluşu ve yayın evinden çıkan ilk kitabı yayımlanması münasebetiyle Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde, “Şırnak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

 Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali .Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanımız .Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. .Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü .Mustafa Emre Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü .Nazan Şener, İl Kültür ve Turizm Müdürü .Ramazan Acar, MHP Şırnak İl Başkanı .Halil Tatar, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Şırnak Üniversitesi Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Baz, Şırnak ilimizde yaşanan değişim ve yayıncılık faaliyetlerine dair açılış konuşması gerçekleştirdi. Şırnak Belediyesi “Herkes Burada Hayat Bulacak” sloganıyla Logo tanıtımı, Şırnak tanıtımı ve Nuh Tufanı konulu sinevizyon gösterimleri yapıldı. Daha sonra Prof. Dr. .Hüseyin Güneş, Şırnak Belediyesi Kültür Yayınları bünyesinde yazmış olduğu ilk kitap olan “İslam Tarihi Kaynaklarına Göre Nuh Tufanı ve Cudi Dağı”nın tanıtımını gerçekleştirdi.

Şırnak Belediyesi Kültür Yayınları Kitap Tanıtım Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulunan Başkan Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Erkan ile yapılan görüşmelerde Üniversitenin Şırnak’ın inşası ve ihyası noktasında destek vermeye hazır olduğunu ilettiğini, bugün bunun örneklerinin görüldüğünü belirtti. Vali.Ali Hamza Pehlivan başta olmak üzere kurumlarımızla ortaya koyduğumuz iş birliği ile kentte günbegün değişimler yaşandığını; Şırnak’ın, sefine bölgesi ışıkları, rafting, yamaç paraşütü, tenis turnuvaları gibi etkinliklerle anılmaya başladığını ifade etti. Şırnak’ın çok güzel hizmetlere layık olduğunu belirten Başkan Yarka; “Şırnak tanıtımı için Valimiz ve Rektörümüzle bir araya geldik, Şırnak’ta kültür ve turizm faaliyetlerini ön plana çıkaracak Şırnak yayın evini kurma konusunda anlaşmaya vardık. Kültürümüzü, geçmişimizi, gelenek göreneklerimizi inşallah kitaplar vasıtasıyla geleceğimiz olan evlatlarımıza aktaracağız.” dedi.

Ardından etkinlikte konuşan Vali.Pehlivan, “Şırnak Belediyemizin kültür alanında atmış olduğu bu adımın, kültür yayınlarını başlatmış olmasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu süreci başlatan Belediye Başkanımız Mehmet Yarka başta olmak üzere Şırnak Üniversitesi Rektörümüze, Doç. Dr. İbrahim Baz’a, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, ekiplerimize, birimlerimize şükranlarımı sunuyorum. Önemli bir çalışmaydı. Bu konuda adım atılmasıyla ilgili değerlendirmeler yapıldığında ben de hem kurumsal olarak hem kişisel olarak ziyadesiyle faydalı olacağına inandığımı belirtmiştim. Kültür alanında var olan değerlerin ortaya çıkartılması, bugünlere ve yarınlara taşınması önemlidir. Bugün Belediyemizin yapmış olduğu da budur. Kültür alanında, tarih sahasında, edebiyatta, gelenek görenek sahasında, geçmişe ışık tutan beynelminel konularda yapılan çalışmalar Şırnak’a, bölgemize ve ülkemize pek çok getirisi olan adımlardır. Bunun ilk adımı, ilk somut örneği bugün itibariyle adeta görücüye çıkmış oluyor. Bugünkü etkinliğimizin, Belediyemizin bu güzel çalışmasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Katkı sağlayan ve eserlerini paylaşacak olan akademisyenlerimize, eğitim görevlilerimize şimdiden şükranlarımı sunuyorum. İnşallah çeşitli sahalarda hep ilkler, yenilik haberleri vermek nasip olur” diyerek Belediyemizin Kültür Yayınlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.