Şırnak Belediyesinden Depremzedelere Destek

Şırnak Belediyesinden Depremzedelere Destek

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ilk gününden itibaren Diyarbakır ve Gaziantep’teki vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem’in meydana geldiği andan itibaren 8 personel ve 2 iş makinesi ile Şırnak Belediyesi yürütülen faaliyetlerde görev aldı. Deprem bölgesindeki tüm birimler ile koordineli bir şekilde çalışma yürüten Şırnak Belediyesi, vatandaşların bu zor zamanlarını aşabilmeleri için bütün imkanlarını seferber ederek, tüm daire başkanlıkları ile koordineli bir çalışma yürüttü ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi. Şırnak Belediyesi, depremin yaşandığı ilk andan itibaren arama-kurtarma çalışmalarına da destek vererek, bölgede etkin bir şekilde çalışma yürüttü.

aw136066-04.jpg


8 personel ile 911 hayat kurtarıldı
Şırnak Belediyesi ekipleri 3 ayrı noktada yıkılan 7 binada arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Şırnak Belediyesi ekipleri tarafından 413 vatandaşın cansız bedenini enkaz altından çıkarırken 911 vatandaşa umut olarak enkaz altından sağ çıkardı. Diyarbakır’daki çalışmalarını tamamlayan ekipler, Gaziantep Nurdağı’ndaki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Gaziantep’e giderek, oradaki vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarına aralıksız devam etti.

aw136066-02.jpg

5 bin vatandaşa ev sahipliği yapıldı
Depremden etkilenen vatandaşlar, Türkiye’nin dört bir yanına göç etmek zorunda kalmıştı. Şırnak Valiliği ve Şırnak Belediyesi tarafından başlatılan kampanyada, Şırnak’a gelen 5 bin depremzede ev sahipliği yapılarak, tüm ihtiyaçları karşılandı.

aw136066-03.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.