Şırnak Belediyesi’nden Şehrin Dört Tarafında Hummalı Çalışma

Şırnak Belediyesi’nden Şehrin Dört Tarafında Hummalı Çalışma

Şırnak Belediyesi yol asfaltlama çalışmaları kapsamında 30 kilometre asfalt yol yapacak.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka; “Bu sene ana alterler başta olmak üzere 30 km asfalt dökeceğiz. Bu asfaltın kalitesini personellerimiz kontrol ediyor“ dedi.

Şırnak Belediyesi tarafından altyapı işlerinin tamamlanması ile birlikte Gaffar Okkan caddesinde yol asfaltlama çalışmaları başladı. Gaffar Okkan Caddesinde yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Yarka, belediye çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Yarka, 2 yıl boyunca planlamalar yaptıklarını, yapılan planlamalar sonrasında çalışmalara başladıklarını söyledi.

“Önümüzdeki yıl sadece asfalt ile yetinmeyeceğiz”

Başkan Yarka; “Vatandaşlarımıza hep şunu dedik. Hiç merak etmeyin ilk 2 yıl planlama yapacağız. Şu anda asfalt dökülen bölümlerin hepsinde alt yapı, yağmur suyu, kanalizasyon ve doğal gaz hepsi bittikten sonra çalışma prensibi bu olmalı. Alt yapı bitmeden üst yapı gittiğimizde belediyenin parasını heba etmiş oluyoruz. Bu sene ana alterler başta olmak üzere 30 km asfalt dökeceğiz. Bu asfaltın kalitesini personellerimiz kontrol ediyor. Önümüzdeki yıl sadece asfalt ile yetinmeyeceğiz. Bu güzergahların ora refüjleri hepsinde çiçek açacak. Orta refüjler, kaldırım bordörlerinin tamamı boyanacak. Kaldırımlardaki en ufak bordör taşının veya kilitli parke taşın onarımı bile yapıldıktan sonra da duvarlardaki süslemeler ve boya çalışmalarımız ile halkımızın huzuruna öyle çıkacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. İlk gün ne dediysek inşallah bir bir hepsini yapacağız. Benim yoğurt yiyişim alt yap olmadan üst yapı yapmıyorum. Özel sektördeki çalışma prensibim de bu” şeklinde konuştu.

Vatandaşların Yüzü Gülüyor

Yapılan çalışmalardan vatandaşların memnun kaldığını belirten Başkan Yarka; “Bir haftadır vatandaşımızın yüzü gülüyor. Çünkü 12 mahallede çalışma var. Alt yapısından, duvarına kadar kanalizasyonundan yol genişleme çalışmalarına kadar. Şuanda 30 Km’ye yakın asfalt çalışmamız olacak. Başta ana alterler olmak üzere 30 Km’nin üzerine de çıkabiliriz” dedi.

“Vatandaşımızın, belediyenin bütçesini düşünüyoruz”

Şırnak’ta bu sene su sıkıntısı olmadığını ifade eden Başkan Yarka şöyle konuştu; “Şırnak Belediyesi her şeyin üstesinden gelecek güçtedir. Çünkü prensipli çalışıyoruz. Geçen sene bizim su sıkıntımız hem kuraklık hem de geçen sene yapılan yoğun alt yapı çalışmaları da etken oldu. Geçen yıllarda her hangi bir proje olmadığı için kepçe çalıştığı zaman belirli noktalarda borular patlıyordu. Bunun onarımı, dönüşü vatandaşlarımızda su sıkıntısına neden oluyordu. Ama bu sene elektrik fiyatlarını biliyorsunuz değişiklik oldu zam geldi. Şırnak Belediyemizin su sarfiyatları tam kapasite ile çalıştığımız zaman ayda 3.5, 4 milyon gibi bir para elektrik faturası olarak geliyor. Biz ne yapıyoruz belediye olarak, enerjinin en düşük saatinde çalıştırıyoruz. Vatandaşımızın, belediyenin bütçesini düşünüyoruz. Şalterleri indir 24 saat tam kapasite çalışsın bu şekilde olmaz. Bu faturaların yükü vatandaşlarımıza binecek. Bunu ifade etmek istiyorum ve kıymetli vatandaşlarımızın da bilmesini istiyorum. 1 ton suyun Şırnak Belediyesine maliyeti 14-15 TL ancak biz 1 ton suyu vatandaşlarımıza 3,5 TL’den veriyoruz.  4,5 katı bir zarar ile biz suyu vatandaşlarımıza satıyoruz. Zaman zaman ufak sıkıntılarda olsa bu tür sıkıntılar Türkiye’nin her yerinde su sıkıntısı var. Ama Şırnak’ta bu güne kadar su sıkıntısı bu güne kadar olmadı. Bazen hatlarda patlamalar oluyor. Meydana gelen patlamalarda onarım sürecinde 2-3 saat gibi bir gecikme olabiliyor. Geçtiğimiz sene binlerce telefon geliyordu. Bu sene belediyemize gelen telefon sayısından biliyoruz. Yaz aylarında biliyorsunuz su seviyeleri düşüyor. Ama su sıkıntımız yok”

Şehrin Dört Tarafından Çalışmalar Başlatıldı

12 Mahallede çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Yarka; “Şuanda 12 mahallede 12 çalışmamız var. Rezuk’te yıllarca vatandaşlarımız büyük sıkıntılar çektiler. Şuanda 2.2 KM’lik bir duvar çalışmamız var. Orada askeriyenin duvarı var onu genişletiyoruz. Rezuk bölgesinin alt yapısını yapacağız. Oraya da ya asfalt ya da kilitli parke taşı yapıp o yolu vatandaşlarımızın yıllarca özlenen yol hasretine son vereceğiz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti yüzlerinden okunuyor. Son zamanlardaki sloganımız, Şırnak Belediyesi çalışıyor, vatandaşın yüzü gülüyor. Biz her zaman vatandaşlarımıza sabır olun bunların hepsi olur. Pandemiye rağmen, ekonomik krize rağmen her tarafta çalışmalarımız var. Rezuk yolu bir, stadın yanında yol genişletme çalışmamız iki Nala Ru Mezarlığının orada yol genişletme duvar çalışmamız üç, İş-Kur kavşağından Siirt Bağlantı noktasında çalışmalarımız dört,  Şırnak’ımızın tüm giriş ve çıkışlarını yeniliyoruz. Hastane bölgesine kavşak projesi, üniversite bölgesinde bir kavşak projemize çok yakında başlayacağız. Şehrimizin dört tarafında çalışmalarımız var. Bazen biz bile nerede çalıştığımızı unutuyoruz. Çok çetin bir çalışma var bizde. Çetin çalışmalarımızda emeği bulunan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

dc7cf852-9041-4c46-b8f2-0efc9f48cf9b.jpggaffar-okan-caddesinde-ikinci-seridinde-de-asfalt-serimine-baslandi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.