Şırnak Belediyesi'nden Vatandaşlara Uyarı!

Şırnak Belediyesi'nden Vatandaşlara Uyarı!

Şırnak Belediyesi, vatandaşlara içme suyu hakkında uyarıda bulundu. Ayrıca, kaçak su kullananlar hakkında da yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Havaların ısınması ile birlikte içme suyu debilerinde düşüş yaşandığını belirten Şırnak Belediyesi, sosyal medya hesabından vatandaşlara uyarıda bulundu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Havaların ısınması ile birlikte içme suyu debilerinde düşüş yaşandığı tarafımızca tespit edilmiştir. Su ihtiyacının arttığı bu dönemde özellikle bağ ve bahçelerde kuyu suyu dışında şebeke suyu ile sulama yöntemine gidilmemesini önemle rica ediyoruz. Ayrıca meskenler ve iş yerlerindeki kaçak su kullanımından kaynaklı olarak bazı mahallelerimize yeterli miktarda su verilememektedir.
Bu kapsamda, bağ ve bahçelerde şebeke suyunu kullanan kişiler ile sayaçsız kaçak hat kullananlara yönelik TCK 141/1 maddesi uyarınca gerekli yasal İşlemler başlatılacaktır.
Bu hususta siz kıymetli hemşerilerimizin yaz ayları boyunca içme suyunu dikkatli ve tasarruflu kullanması önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

441158571-847621100726007-918732819764079237-n.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.