Şırnak Belediyesi’nden Yeni Evlilere Büyük Destek: 60 Bin TL’lik Çeyiz Paketi Dağıtıldı
Şırnak Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın seçim vaatleri arasında yer alan “Yeni Evlenen Çiftlere Çeyiz Paketi” projesini hayata geçirdi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hazırlanan proje kapsamında, ilk etapta şartları taşıyan 24 yeni evli çifte 60 bin TL tutarında nakdi destek sağlandı.

Çeyiz paketi yardımlarının dağıtımı dolayısıyla Şırnak Belediyesi Evlendirme Salonu’nda tören düzenlendi. Programa; Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın yanı sıra başkan yardımcıları Ömer Birlik ve Abdullah Som, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bişenk Fatma Acar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Rahmet Taşar, belediye meclis üyeleri ile yeni evlenen çiftler katıldı. Törende, 60 bin TL değerindeki çekler çiftlere tek tek teslim edildi.

“İnsana Yatırım En Az Beton Kadar Önemli”
Programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Yarka, projenin yalnızca maddi bir destek olmadığını vurgulayarak, yeni yuvaların kurulmasına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.
Başkan Yarka, “Bugün burada sadece bir yardım programı için değil, yeni umutların yeşermesi adına bir başlangıç için bir aradayız. Şehirleri güzelleştiren sadece binalar değil, mutlu ve güçlü ailelerdir. Bu nedenle insana yapılan yatırım, her şeyden daha kıymetlidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesini hatırlatan Yarka, bu doğrultuda belediye meclisinden geçirilen kararla projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. 1 Eylül 2025 tarihinden sonra evlenen ve gelir kriterini karşılayan çiftlerin bu destekten faydalanabildiğini ifade eden Yarka, projenin ilk uygulamasının 2026 yılının ocak ayında gerçekleştirildiğini, bir sonraki dağıtımın ise mart ayında yapılacağını söyledi. Başkan Yarka; "Biz güçlü ailelerin, güçlü Şırnak’ın ve güçlü Türkiye’nin temeli olduğuna inanıyoruz. O yüzden naçizane bir temennimiz var:
Rabbim nasip ederse, evlerinizden çocuk sesi eksik olmasın; hatta nüfusumuz artsın diye dört çocuklu, kalabalık, muhabbetli sofralarınız olsun" dedi.
“Ayrım Yapmadan Destek Oluyoruz”
Şırnak Belediyesi olarak hiçbir ayrım gözetmeden hizmet ürettiklerini dile getiren Başkan Yarka, “Fikrine, partisine, görüşüne bakmaksızın şartları taşıyan herkes bizim için değerlidir. Bu destekle çiftlerimize nakit yardım yapmayı tercih ettik. Böylece ihtiyaçlarını kendi önceliklerine göre karşılayabilecekler” diye konuştu.
Belediyenin dar gelirli vatandaşlara yönelik birçok sosyal projesi bulunduğunu da aktaran Yarka, doğalgaz, gıda destekleri ve sağlık alanında yapılan çalışmalara dikkat çekti. Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırılan yeni minibüsle, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan hasta vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

“Evlilik Kutsaldır, Kıymetini Bilin”
Konuşmasının sonunda yeni evlenen çiftlere tavsiyelerde bulunan Başkan Yarka, evliliğin kutsal bir müessese olduğunu vurgulayarak, “Evliliğin kıymetini bilin. Sevgi, saygı ve sabırla yürütülen her evlilik güçlenir. Allah yolunuzu açık etsin, sizlere hayırlı kazançlar ve mutlu bir aile hayatı nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Tören, yeni evli çiftlerle birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Şırnak Belediyesi’nin sosyal destek projelerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceği belirtildi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.