Şırnak, 'Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'na Ev Sahipliği Yapacak

Şırnak, 'Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'na Ev Sahipliği Yapacak

Şırnak, 20-23 Mayıs tarihlerinde Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası'na ev sahipliği yapacak. Birçok ilden 150 sporcunun şuana kadar kayıt yaptığı turnuvada 22 Mayıs günü Türkiye Hava Kuvvetlerinin Yıldızları ‘Solo Türk’te’ Şırnak semalarında gösteri yapacak.

         Şırnak ‘Cudi Cup’ ulusal tenis turnuvası Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonu’nun destek ve koordinasyonu, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek.

         Şırnak ilinde düzenlenecek ilk tenis turnuvası olma özelliği taşıyan Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası, birçok ilden 150’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Yarın başlayacak olan turnuvanın 3’üncü günündeki programa Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun da katılması bekleniyor. Turnuva’nın 3’üncü gününde Türk Hava Kuvvetlerinin yıldızları ‘Solo Türk’ Şırnak semalarında bir gösteri gerçekleştirecek.

         Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Rektör Prof.Dr.Mehmet Emin Erkan turnuva ile ilgili son çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan inceleme sonrası ‘Cudi Cup’ Ulusal Tenis Turnuvası ile ilgili açıklama yapan Vali Ali Hamza Pehlivan; “ Gençlerimizle bu hafta vesilesiyle pandemi şartlarına uygun bir araya gelip bu tür söyleşiler gerçekleştiriyoruz ve bir takım faaliyetlerle bayramımızı icra ediyoruz. Yarın itibariyle de Şırnak ilimiz için bir ilk niteliği taşıyan Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nı gerçekleştireceğiz. Bu turnuva geçtiğimiz yıl şu an içinde bulunduğumuz tesislerle ilgili çalışmaları başlattığımızda oluşan bir fikirdi. O zaman Şırnak Üniversite’miz bünyesinde bulunan alanda tenis sporunun teşvik edilmesi, geliştirilmesi bağlamında bazı adımlar atma gayreti içerisinde olduk. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bir teklif götürdük ve sağ olsun başta Gençlik ve Spor Bakanı’mız olmak üzere ilgili birimler teklife sıcak baktılar ve buradaki alt yapı çalışmalarını başlattık. Bu süreçte Tenis Federasyonu Başkanımız ilimize geldiler ve madem böyle tesisler yapılıyor, tenis sporu teşvik ediliyor, daha iyi noktalara gelmesi konusunda çalışmalar yapılıyor bir organizasyon yapılabilir mi konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. O dönem aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleriyle ve İç İşleri Bakanlığına sunduğumuz güvenlik projesiyle Cudi Dağı’nda Hz. Nuh’un gemisinin oturduğu Sefine Bölgesi’nde yoğun güvenlik kulesi yapma suretiyle, güvenli erişimin sağlanması ile ilgili çalışmaları başlatmıştık. Cudi Dağı’nın terörden temizlenmesi, güvenli hale gelmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyordu ve kısa bir süre içerisinde yıllardır terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin çalışmalarıyla yurdumuzun her yanında olduğu gibi, ilimizde Kato’da, Namaz Dağı’nda, Gabar’da, Cudi’nin zirvesinde Allah’a şükür bayrağımız dalgalanıyor. Cudi’nin bundan böyle inşallah iyi haberlerle, gelişmelerle, güzel faaliyetlerle anılması adına bu etkinliğimizin adını ‘Cudi’ koyduk. Cudi Cup Tenis Festivali adı altında bu etkinliğimiz gerçekleşecek.

Kayıt yaptıran sporcuların sayısına bakınca 150’yi aştığını, festivale ilgili olduklarını görüyoruz. Yarından itibaren müsabakalar başlayacak. Federasyon yetkilileri, hakem heyeti bugün ilimize gelmeye başladılar. Turnuvamızın resmi açılışını inşallah Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle ifade edelim ki; Türkiye’nin en genç iki ilinden birisi Şırnak. Şırnak’ta gençlerimizin kendilerini her alanda geliştirmesini çok önemsiyoruz. Spor da bu alanlardan birisi. Şırnak’ımızın bir sloganı var; “Şırnak başaracağım diyor”. Bu güne kadar devletimizin her alanda yaptığı çalışmalarda çok önemli yollar kat ettik, başardık ve hala başaracağım diyor. Sporda da Şırnak başaracağım diyor. Özellikle bunu belirtmek istiyoruz. Sporun sadece bir ya da iki branşında değil, yapılabilecek tesislerimizin de gelişmesiyle birlikte diğer bütün branşlarda da tenis de dahil olmak üzere gençlerimizin spor yapmasını önemsiyoruz. Gençlerin gelişim sürecinde sporun çok önemli bir katkısı olduğunu düşünüyoruz ve aynı zamanda sporun kardeşliği, dayanışmayı, dostluğu pekiştirdiğini de biliyoruz. Geçen yıl yaptığımız organizasyonlarda yurdumuzun çeşitli illerinden katılım olmuştu. Aynı şekilde bu turnuvaya da yurdumuzun bütün bölgelerinden katılımlar söz konusu. Bu da bizi ziyadesiyle sevindiriyor” dedi.

         Şırnak’ta huzur ve güven ortamının kalıcı hale gelmesi için sporun büyük önem taşıdığının altını çizen Vali Pehlivan şöyle konuştu; “İlimizde sağlamış olduğumuz güvenlik ve huzur ikliminin kalıcı hale gelmesi, yarınlara taşınması bu anlamda da yine sporun önemine, katkısına inanıyoruz. Şimdiden ilimize gelecek olan sporcular, kulüpler, hakemler başta olmak üzere tenis sporuna gönül vermiş olan herkese hoş geldiniz diyorum. Şırnaklı hemşerilerimizin misafirperverliğinde kendilerini burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. İnşallah bu ve benzeri bütün faaliyetler artarak devam edecek”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.