Şırnak Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Botan Cizreli Kimdir?

Şırnak Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Botan Cizreli Kimdir?

14 Mayıs seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Şırnak 1. sıra Milletvekili Adayı Botan Cizreli kimdir ? Sizin için araştırdık.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala partilerin milletvekili adayları merak konusu oldu. CHP Milletvekili Aday listesinde yer alan dikkat çekici isimlerden biri de Botan Cizreli oldu. CHP Şırnak Milletvekili Adayı Botan Cizreli'nin kim olduğu araştırılıyor. Peki, Botan Cizreli kimdir, nereli, kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

BOTAN CİZRELİ KİMDİR?

6 Nisan 1992 yılında doğdu. Şırnak Cizreli olan Botan Cizreli, lise eğitimini Ankara Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik kariyerine başladı. Ulusal kanallarda televizyon muhabirliği ve editörlük yaptı. Medya ve iletişim alanında kariyerine devam eden Botan Cizreli daha sonra ilaç sektöründe reklam, iletişim ve insan kaynakları alanında çalıştı. 2022 yılında kendi ilaç firmasını kurdu. İş insanı ve gazeteci olan Botan Cizreli 14 Mayıs 2023 seçimlerinde memleketi Şırnak'tan CHP Milletvekili Adayı olmuştur.

Botan Cizreli evlidir.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.