Şırnak Dahil 5 Bölge için Yağış Uyarısı Yapıldı: Sağanak sert vuracak

Şırnak Dahil 5 Bölge için Yağış Uyarısı Yapıldı: Sağanak sert vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Şırnak'ın bulunduğu Güneydoğu Anadolu bölgesi dahil 5 bölgede sağanak yağışı beklendiğini belirtti. İşte detaylar...

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde yağış bekleniyor. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda da çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.