Şırnak Dahil 63 İlde Dev Operasyon: 966 Gözaltı

Şırnak Dahil 63 İlde Dev Operasyon: 966 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Mercek-14 operasyonları kapsamında önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda 852 silah ele geçirilirken, 966 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Son 4 günde 63 ilde gerçekleştirilen Mercek-14 operasyonlarında ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik önemli bir adım attık." dedi. Operasyonlar neticesinde 644 ruhsatsız tabanca, 56 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 12 uzun namlulu tüfek ve 140 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 852 silahın ele geçirildiğini belirtti.

Operasyonların İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Ordu gibi şehirlerde yapılan çalışmaların sonuçlarını paylaştı. İstanbul'da 162 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfekle birlikte toplamda 151 şüphelinin gözaltına alındığını belirtirken, diğer şehirlerde de benzer şekilde başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen vali, kaymakam, jandarma ve emniyet güçlerini tebrik ederek, "Milletimizin duası sizinle, Allah ayağınıza taş değdirmesin." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.