ŞIRNAK DEVLET HASTANESİNDE ONKOLOJİ VE KEMOTERAPİ ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

ŞIRNAK DEVLET HASTANESİNDE ONKOLOJİ VE KEMOTERAPİ ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Şırnak Devlet Hastanesinde tıbbi onkoloji ve kemoterapi ünitesi hizmet vermeye başladı.

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağdaş Küçükerdoğan, gazetecilere, hastanelerinde eksik olan ünitenin hizmet vermeye başladığını ve onkoloji ünitesinin tüm malzemelerinin temin edildiğini söyledi. Artık kemoterapi tedavisi için vatandaşların Diyarbakır, Mardin ve diğer illere gitmek zorunda kalmayacağını belirten Küçükerdoğan, "Vatandaşlarımız burada sağlıklı bir şekilde tedavilerini olacaklar. Burada onlara her türlü imkanı sunacağız." dedi.

İç Hastalıklar ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Ferhat Ekici de, "kemoterapi ünitemizde hastalarımıza yönelik her türlü ilaçlar var. Bu ilaçlar arasında klasik kemoterapiler, hedefe yönelik ilaçlar ve immünoterapi dediğimiz ilaç grubu bulunmaktadır. Ortalama kolikliğimize başvuran hasta sayısı 15 ile 20 arasındadır. Ayakta kemoterapi tedavisi gören hasta sayımızda 3 ila 7 arasındadır. Şu ana kadar bize başvuran bütün hastalarımızın kemoterapilerini vermiş durumdayız. Yer sıkıntımız mevcut değildir. Bize başvuran tüm hastalarımızın tedavilerini yapabileceğiz. Artık bu zamana kadar çevre illere ve hatta Ankara ila İstanbul'a kadar giden hastalarımız bundan böyle hastanemizde tedavi altına alınabilecekler. Bütün kanser hastaları bize gelebilir. Yüzde 95 hastalığın ilaçları da hastanemizde mevcuttur. Tedavileri biten hastalarımızın takiplerini de hastanemizde yapabiliyoruz" diye konuştu.

Hastanede tedavi gören Havşa Ürek ise daha önce Batman ve Van'da tedavi gördüğünü, ünitenin açılmasıyla artık tedavisine Şırnak'ta devam ettiğini belirtti.

Ürek, "Doktorumdan çok memnunum Allah razı olsun ondan. Şırnak'ta kemoterapinin olması daha avantajlı." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.