Şırnak Dişhekimleri Odası Resmen Kuruldu!

Şırnak Dişhekimleri Odası Resmen Kuruldu!

Şırnak'ta Dişhekimleri İçin Yeni Dönem Başladı! Şırnak Dişhekimleri Odası Resmen Kuruldu. Dişhekimleri Sayısı 44'e Ulaştı! Detaylar haberimizde!

Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu, 3-4 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıda, Şırnak ilinde dişhekimleri odası kurulması talebini değerlendirdi. Mardin Dişhekimleri Odası'na bağlı olan Şırnak dişhekimlerinin başvurusu üzerine yapılan görüşmeler sonucunda, Şırnak Dişhekimleri Odası'nın kurulmasına karar verildi ve 5 kurucu üye atandı.

3224 sayılı Türk Dişhekimleri Odası Kanunu'nun 4. maddesi gereğince, sınırları içinde en az yüz dişhekimi bulunan her ilde bir dişhekimleri odası kurulabiliyor. Bu yeni odaların en geç üç ay içerisinde organlarını seçmeleri gerekiyor.

Şırnak Dişhekimleri Odası'nın kuruluşu 4 Temmuz 2024 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na resmi olarak bildirildi. Tüzel kişilik kazanan oda, TDB Merkez Yönetim Kurulu tarafından atanan kurucu üyelerle birlikte Genel Kurul hazırlıklarına başladı. Bu yeni oda ile birlikte Türkiye genelinde dişhekimleri oda sayısı 44'e yükseldi.

Şırnak Dişhekimleri Odası'nın kurulması, bölgedeki dişhekimleri için önemli bir adım olup, mesleki dayanışma ve gelişim açısından büyük bir fırsat sunuyor. Yeni odanın tüm dişhekimlerine hayırlı olmasını diliyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.