Şırnak Ekibi Batman'da Yarışıyor

Şırnak Ekibi Batman'da Yarışıyor

Batman’ın ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finali açılış programı ile başladı. Şırnak'tan da bir ekip yarışmalarda yer alıyor.

Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Çavuş, “TÜBİTAK 55. 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finali Batman’da gerçekleşiyor. Türkiye’de 12 bölge arasında yer alan Van bölgesi, 8 ilimizi kapsıyor ve burada bu 8 ilimizden misafir öğrencilerimiz bulunuyor” dedi. Yarışma ile ilgili teknik bilgileri de paylaşan Çavuş, yarışmanın amacının öğrencilerin bilimsel araştırma ve proje geliştirme becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti.

aw155786-02.jpg

TÜBİTAK Van Bölgesinde Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak, Van illeri bulunuyor. 3 gün sürecek bölge finalinde alanlarında birinci olacak olan 18 proje bölgeyi Türkiye finalinde temsil edecek.
Açılış programına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Van 100. Yıl Üniversitesi TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Milli Eğitim idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.