Şırnak, Hakkari, Van, Malatya, Şanlıurfa ve Erzurum'daki Vatandaşlar O Güne Dikkat: Uzmanı Uyardı

Şırnak, Hakkari, Van, Malatya, Şanlıurfa ve Erzurum'daki Vatandaşlar O Güne Dikkat: Uzmanı Uyardı

Yerel kaynaklar ve meteorolojik kaynaklardan alınan son bilgilere göre, Şırnak, Hakkari, Van, Malatya, Şanlıurfa ve Erzurum'a yağışlar geri dönüyor. Uzmanı sosyal medya hesabından o gün için vatandaşları uyardı.

Şırnak, Hakkari, Van, Malatya, Şanlıurfa ve Erzurum'a beklenen yağışlar geri geliyor. Mart ayının ortasında Türkiye’nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri için önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji Bey hesabı üzerinden özellikle Hakkari gibi yüksek kesimlere vurgu yapılan uyarıda, kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi…

Türkiye'nin güneydoğusu, bu hafta başında alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgilere göre, Pazartesi ve Salı günleri özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri ciddi bir hava değişikliği ile karşı karşıya. Yağışlı havanın etkisini göstereceği bu günlerde, zaman zaman Hakkari başta olmak üzere yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Dağlık alanlar adeta beyaza bürünecekken, bazı saatlerde kuvvetli sağanak yağışlar da bölgeyi etkisi altına alacak.

DİKKAT ÇEKEN UYARILAR:
Pazartesi Günü:
Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Hakkari'de yoğun kar yağışına dikkat! Yüksek kesimlerde kar kalınlığı artarken, Erzurum'da karla karışık yağmur ve aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Salı Günü: Alçak basıncın merkezi doğuya kayıyor ve konverjans sahası derinleşiyor. Bu durum, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli sağanak yağışlar ve yüksek rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı anlamına geliyor. Güneydoğu Anadolu, özellikle doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlara hazır olmalı. Hakkari'de ise çok şiddetli yağışlar ve yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.