Şırnak Hakkari Yolu İçin 30 Milyon Değerinde Yeni Köprü

Şırnak Hakkari Yolu İçin 30 Milyon Değerinde Yeni Köprü

Dağların yüksek kesiminde bulunan Hakkari iline giriş ve çıkışlar tek bir köprü üzerinden yapılıyor. Yeni proje ile Şırnak Hakkari yolu için 30 milyon değerinde yeni bir köprü yapımına başlandı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en dik ve engebeli arazi yapısına sahip illerinin başında yer alan 2 ülkeye sınır olan Hakkâri’de, dik yamaca kurulan kent merkezine araç ulaşımı için giriş ve çıkışlar zap nehri üzerinde yer alan 100 metre uzunluğundaki, yine tek gidiş ve gelişe sahip demir köprüden yapılıyor. Van ve Şırnak yönünden gelen araçlar, kent merkezine ulaşmak için geçtikleri köprünün ardından, yaklaşık 5 kilometre sonra kent merkezine varabiliyor. Araçlar aynı güzergâh ile aynı köprüyü kullanarak geri dönüyor. 1960 yılında yapılan demir köprü sağlamlığını kaybettiğinden dolayı Karayolları 11. Bölge Van Müdürlüğü tarafından 30 milyona ihaleye sunulan yeni bir köprü yüklenici firma tarafından yapımına başlandı.

Mevcut köprüsün zamana yeni düştüğünden dolayı geçişlerde sıkıntılar yaşandığını belirten Hakkari valisi ve belediye başkan vekili Ali Çelik, Yeni yapılan köprünün nisan ayında hizmete sunacaklarını söyledi.

zappp.png Zap Suyu Köprü Yapımı

Çelik, ‘Eski köprümüz prefabrik yapı üzerinde yapılmış bir köprü. Zamana yeni düştüğün den dolayı geçişlerde sıkıntılar yaşanıyordu. Zap suyu üzerinde bulunan köy köprülerin de yapılması için çalışmalar başlatmış durumdayız. Hakkari-Van ve Hakkari-Şırnak yolu artık daha güvende olacak.’ Dedi.

Hakkâri’nin yaşayan tarihi olarak bilinen Enver Özkahraman, ‘Hakkâri depin köprüsü 1960 yıllarda yapıldı. Eskiden Çukurca’ya şuan seyir tepe denilen yerin dibinden gidiliyordu. Van’a ise depin deki lokantaların olduğu zap’ın diğer tarafında geçiş sağlanıyordu. Depin köprümüz Tarih kokan bu köprü. inşallah yıkılmaz o sağlamlıkta o güzellikte bir köprü yapmak kolay değil.

zapsuyu-001.png Zap Suyu Köprü Yapımı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.