Şırnak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tarafından 5. NRP Programı Düzenlendi

Şırnak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tarafından 5. NRP Programı Düzenlendi

Şırnak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen NRP(Neonatal Resusitasyon Programı) sona erdi.

Şırnak'ta bu yıl 5.'si Düzenlenen NRP (Neonatal Resusitasyon Programı) Programı 1998 yılından bu yana ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

jklsi.jpg

Bu progrom ile temel resusitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditede oranlarının en aza indirgenmesi hedeflenmektedir.

jkl.jpg

Şırnak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından planlanan ve düzenlenen NRP(Neonatal Resusitasyon Programı) Eğitimine, Van'dan Prof. Dr. Oğuz TUNCER, Hem. Şadıgül KÖROĞLU, Hem. Ebru BAYIR, Ebe Hazal ŞAHİN, Ebe Ceylan ÇIKAR ÇİÇEK, Yd. Uz. Dr. Ali ATEŞ katılım sağladı. Ayrıca Şırnak'tan da Uz. Dr. Tugay TEPE, ATT Şevval ÇETİNKAYA, AABT Seher GEÇİT’ in öncülüğü ile Doğum/ Doğum eyleminde yer alan ve anne/ bebeğe eli değen 42 Sağlık çalışanı başarılı bir şekilde eğitimi tamamladı.

dsgad.jpg

Gerçekleşen eğitim, Anne ve Bebek ölümlerinin önlenmesinde Şırnak'ta büyük katkı sağlayacak.

12.jpg

21.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.