Şırnak Halkı Soruyor? Her şey Tamam Firmalar Neden Taşınmıyor?

Şırnak Halkı Soruyor? Her şey Tamam Firmalar Neden Taşınmıyor?

Şırnak kent merkezindeki Toptepe Köyü'nde bulunan kömür kırma, eleme ve paketleme tesisleri, şehrin çehresine yakışmayan utanç verici bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu durum, Şırnak'ın en büyük sorunlarından ve şehrin güzelliğini gölgelemektedir.

Yeni saha ve yol işlemlerinin tamamlanmasına rağmen, firmalar neden hâlâ bu şehrin çehresine yakışmayan görüntü kirliliğine sebep oluyor? Bu kabul edilemez! Yağışlı zamanlarda yollara dökülen kömürlerin kazalara davetiye çıkardığı da malumunuzdur.

aaa.jpg

Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için yeni bir Kömür Kırma, Eleme ve Paketleme sahası kurulmuş olsa da, bazı firmalar hala taşınmadı ve eski yerlerinde faaliyetlerine devam ediyorlar. Bu firmaların bu utanç verici görüntü kirliliğine neden olan tutumlarına bir son verilmelidir!

Yeni Saha İçin Ptotokol İmzalanması

Şırnak Valiliği, 2022 yılında, Şırnak kent merkezindeki Toptepe Köyü’nde bulunan kömür kırma, eleme ve paketleme tesislerinin, Şırnak-Cizre karayolu üzerindeki yeni bir alana taşınması için bir protokol imzalamıştı.

asa.jpg

Belediye’nin arazi tahsisi

Bu protokol kapsamında, Şırnak Belediyesi, yeni alanda 30 bin metrekarelik bir arazi tahsis etmiş ve bu arazide 10 bin metrekarelik bir asfaltlama çalışması yapmıştır. Ayrıca, yeni alana elektrik, su ve kanalizasyon hizmetleri de sağladı.

Yeni alanda 20 adet kömür kırma, eleme ve paketleme tesisi kurulacağını ve bu tesislerin Şırnak’ın ekonomisine katkı sağlanacağı, eski alandaki tesislerin taşınması için firmalara 6 ay süre verildiğini ve bu sürenin 2022 yılının sonunda dolacağı belirtilmişti.

asas.jpg

Her sene firmaların taşınma işlemleri için süreler veriliyor. Ancak, 2 yıl geçmesine rağmen firmalar binbir türlü bahaneler ile taşınma işlemleri gerçekleşmiyor.

Kamuoyu adına firmalara soruyoruz:

Taşınma sürecini ağırdan alan ve taşınmayan firmalar hakkında ciddi cezai işlemler ve diğer tedbirler alınmalıdır. Şırnak'ın güzelliğini korumak ve şehre ekonomik katkıda bulunmak için acil önlemler alınmalıdır. Artık bu sorumsuzluğa bir dur demenin vakti geldi, Şırnak halkı bu tesislerin çirkin görüntüsünden kurtulmayı hak ediyor!

Sorunun çözümü için Şırnak Valiliğini, Şırnak Belediyesini, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü acilen göreve davet ediyoruz.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.