Şırnak Heyeti, Sanayi Bakanı Varank’ı Makamında Ziyaret Etti

Şırnak Heyeti, Sanayi Bakanı Varank’ı Makamında Ziyaret Etti

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ederek şehrin sorun ve taleplerini iletti.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş; “Organize Sanayi Bölgeleri, bulundukları kentlerin her anlamda zenginleşmesini sağlayarak hem il ve ilçelerine hem de ülke ekonomisi için önemli katma değerler katar. Çünkü̈ ekonomik gelişim ve büyüme in üretmek, ürettiğini satabilmek esastır” dedi.

Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş, Meclis üyesi Hüseyin Taşkın, iş insanları Lokman Yağmur, Nasır Özden ve Selim Taşkın ile beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya gelerek şehrin başlıca sorun ve taleplerini iletti.

Ziyarette, Şırnak Merkez ve ilçelerine tekstil kent kurulması, tüm ilçelere Dika’nın marifetiyle Hayvancılık, Arıcılık desteğin sağlanması, Dicle Kalkınma Ajansı’nın Uhdesinde devam eden Cizre İŞGEM Projesinin hızlandırılması, Şırnak Organize Sanayi Bölgesi ve altyapı-elektrik eksikliklerin giderilmesi, bölge ile ilgili hazırlanan projelere gerekli desteğin sağlanması, Silopi’de Organize Sanayi Bölgesi’nin ve Tekstil Kentin kurulması konuları görüşüldü.

Şırnak TSO Başkanı Geliş görüşmede KOSGEB Kurumunun ve Sogep Projelerinden il ve ilçelerinde daha fazla proje üretip faydalanmasını konuları ile ilgili görüşmeler yaparak daha fazla proje düzenleyip daha geniş̧ bir genç̧ kitlesinin yararlanacağı projelerin hazırlanıp hayata geçirilmesi için gerekli çaşmaların bakanlığın ilgili birimlerinin öncülüğünde gerçekleşmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Geliş; “Talep ve isteklerimizde bizleri yalnız bırakmayan başta Vali Ali Hamza Pehlivan ve Ak Parti İl Başkanımız İbrahim Halil Erkana odamız adına teşekkür ederiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.