Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nden Anne ve Babalara Uyarı

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nden Anne ve Babalara Uyarı

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Anne Babalara uyarıda bulunarak Dijital oyunların; çocukların sosyal, duygusal, fiziksel, bilişsel ve dil gelişimleri üzerinde etkileri olabileceğini Yapacakları yönlendirme ile riskleri en aza indirmek ellerinde olduğunu belirtti

Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Anne Babaların Dikkatine

Dijital oyunların; çocukların sosyal, duygusal, fiziksel, bilişsel ve dil gelişimleri üzerinde etkileri olabileceğini unutmayın.  Yapacağınız yönlendirmelerle riskleri en aza indirmek elinizde uyarısında bulundu.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü çevrimiçi oyunların çocuklar üzerindeki risklerinden bahsettiği açıklamada; “Yapılan araştırmalara göre, çevrim içi oyun oynayanları önemli bir bölümü zorbalığa maruz kalabiliyor. Buna önlem olarak çocuğunuzun çevrim içi oyunlara katılması engellemek isteyebilirsiniz. Faka bu sizin bilginiz olmadan gizlice oyun oynamasına neden olabilir. Daha iyi bir çözüm olarak çocuklarınızla konuşmayı, onları çevrim içi olarak yaşayabilecekleri olumsuz davranış türleri konusunda bilgilendirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca oynadığı oyunlar hakkında bilgi sahibi olup oyunların sesli veya yazılı sohbet gibi iletişim özeliklerini kapatarak zorbalık başlamadan önüne geçerek önlemleri gösterebilirsiniz. Aynı zamanında zorbalığa uğrarlarsa size gelmelerini bilmelerini sağlamak çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.