ŞIRNAK İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ŞIRNAK İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Şırnak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları 2023 yılı Ocak ayı 1. Olağan Toplantısı Şırnak Valisi Sayın Osman BİLGİN  başkanlığında, Şırnak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Sn. Mehmet Sadık BORA  ve diğer Kurul üyelerinin katılımıyla Valilik toplantı sa

Toplantıda 2022 yılı İstihdam verileri ve İŞKUR faaliyetleri değerlendirildi. Sayın Valimiz  konuşmalarında “İlimizde ‘İŞKUR DAİMA YANINIZDA’ sloganıyla İstihdam teşvikleri ve diğer İŞKUR programlarının İlimizdeki istihdam ve işgücü ihtiyaçlarını tespit etmek, istihdamda etkinlik ve verimliliği artırmak, sanayi ve diğer sektörlerde istihdamın istikrarlı bir şekilde sürekliliğini sağlamak ve vatandaşların da bilinçlendirilmesi  amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde başarılı ve istikrarlı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Temennimiz, İstihdamda ilimizin ön sıralarda yer alması  için elimizden geleni yapmaktır”  dedi.

Şırnak İŞKUR İl Müdürü Sn. Mehmet Sadık BORA  konuşmasında, “2022 yılının sonunda İstihdam dolu başarılı bir dönem gerçekleştirdik. İlimizin ve bölgemizin istihdam rakamlarını değerlendirdiğimizde, yapılan faaliyetlerimiz açısından 2022 Yılı  Hedeflerimizi başarılı bir şekilde ifa etmiş bulunmaktayız. İş gücüne katılım açısından Dezavantajlı Grup içerisinde yer alan Engellilerimize yönelik faaliyetlerimizde Engelli Danışmanlığı hedefinde istenilen noktada olduğumuz görülmektedir. İl Müdürlüğümüzün 2022 yılı sonunda işe yerleştirme faaliyetimizde Özel Sektörde Erkeklerde 3.760, Kadınlarda  1.596 Kamuda 2 erkek olmak üzere toplamda 5.358 kişiyi işe yerleştirmiş bulunmaktayız. İl Müdürlüğümüzün İş ve Meslek Danışmanlığı Faaliyetlerinde Bireysel Görüşme 11.173, İş yeri ziyareti 2.002 , Grup Görüşmeleri ( 154 gruptan 2.034 katılımcı) ve Eğitim Kurumları Ziyaretlerinde 149 olmak üzere toplamda 15.358 faaliyet  gerçekleştirilmiştir. 2021 yılı  İlimizin de içinde bulunduğu TRC3 bölgesinin İş gücüne Katılım Oranının  %42.7  olduğunu görüyoruz. Ayrıca Aktif İş Gücü Programlarından İşbaşı Eğitim Programı, Meslek Edindirme Kursları TYP ( Toplum Yararına Program), İlave   İstihdam  Teşviğinden  Gençlere 18 aylık Sigorta Prim Desteği, 6111 Sayılı Genç ve Kadınların İstihdamına Yönelik Teşvikler ile İŞKUR tarafından gençlere yönelik destek ve programlar genç istihdamın artmasına yönelik sevindirici gelişmeler olmuştur. MEK, TYP ve İEP destek programlarımız için işveren ve çalışanlara İl Müdürlüğümüz olarak 2021 yılında  53.194.867,85 TL 2022 yılında ise 59.700.471,75 TL toplamda 112.895.339,6 TL destek sağlanmıştır.

    2022 yılı Kurumsal hedeflerimizin 16’sından 15’ini Türkiye ortalamasının üstünde gerçekleştiğini görmemiz gayet memnuniyet verici. Yine işgücüne katılım açısından dezavantajlı olan engellilerimize ve eski hükümlülerimize yönelik  hibe destek programlarımız devam etmektedir.

Toplantıya, 2023 yılında yapılacak çalışmalar konusunda planlamaların yapılması, İl Genelinde İstihdam çalışmalarının tüm hızıyla ilgili Kurum ve Kuruluşların işbirliğiyle sürmesi, iyi dilek ve temennilerle son verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.