Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Zincir Marketlerde TUFİS Denetimi

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Zincir Marketlerde TUFİS Denetimi
Şırnak'ta market rafları yakın markajda! İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda fiyatlarındaki anlık değişimleri takip etmek için zincir marketlerde TUFİS düğmesine bastı.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, piyasa dengesini korumak ve fiyat hareketlerini yakından gözlemlemek amacıyla il genelinde geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi (TUFİS) kapsamında sahaya inen ekipler, kentte faaliyet gösteren zincir marketlerdeki raf fiyatlarını mercek altına aldı.

Fiyat Dengesi TUFİS ile Güvence Altında

hllp4-dxaaa8rux.jpg

Görevli personelin katılımıyla yapılan titiz çalışmalarda; temel gıda ve tarım ürünlerinin etiket fiyatları incelenerek tek tek sisteme veri girişi yapıldı. Yetkililer, TUFİS aracılığıyla elde edilen bu verilerin hem tarım piyasasının takibi hem de üretici ile tüketici arasındaki fiyat dengesinin korunması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Fiyat izleme ve saha çalışmalarının düzenli aralıklarla kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

hllp6r-waaauxqj.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.