ŞIRNAK İŞ PLATFORMU’NDAN CTSO ZİYARETİ

ŞIRNAK İŞ PLATFORMU’NDAN CTSO ZİYARETİ

Ticari faaliyet gösteren firmaları, esnafları, hizmet sektöründeki kişi ve kuruluşları; tüketiciler ile birlikte dijital bir platformda buluşturmak amacı ile kurulan Şırnak İş Platformu Yöneticileri ile Cizre TSO Başkanı Salih Sevinç’i ziyaret etti.

Başkan Sevinç ile gerçekleştirilen görüşmede, hem tarihi anlamda hem de ticari anlamda köklü ve stratejik bir alana sahip olan kadim şehir Cizre’nin bölge ekonomisine ve kültürel gelişime katkısı hakkında konuşuldu.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç arasında yapılan görüşmede aşağıda belirtilen hususlar dile getirildi:

· Hem tarihi anlamda hem de ticari anlamda köklü ve stratejik bir alana sahip olan kadim şehir Cizre’nin kent ekonomisine ve kültürel gelişime katkısı yadsınamaz bir gerçek. Tarihi açıdan bakıldığında çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Cizre tarih boyunca bilimin, ticaretin ve farklı kültürlerin merkezi olmuştur. Stratejik alanı tarım bakımından uygunluğu ve Asya ile Avrupa arasında bir geçit olan ticari ipek yolu üzerinde kurulması Cizre’nin gelişime ve değişime açık olmasını sağlamıştır.

· Cizre’de ticari faaliyetler uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Bu yüzden ticari faaliyetlerde etik ahlak ve gelişime ayak uydurma açısından bilinçli bir faaliyet yürütülmektedir. Her köşe başında tarihe eşlik etmiş bir esnafa rastlayacağınız Cizre’de esnaf ilişkileri takdire şayan bir şekilde yürütülmektedir. Bu ilişkiler ağında Cizre halkının kültürel doyumu yanında Cizre Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Odalar Birliği gibi kurum ve kuruluşların da etkisi büyüktür. Gerek esnaf ilişkilerinin korunmasında gerek de kayıtlarının oluşturulup belirli bir düzen dahilinde tutulmasında önemli bir etkiye sahip olan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Odalar Birliği ticari hayatın dengede kalıp gelişmesinde yoğun bir çaba sarf etmektedir.

· Şırnak İş Platformu Web Portalinin kadim şehir Cizre’nin ticari faaliyetlerinde, dijitalleşme adına çok önemli bir rol oynayabileceği ve esnafımızın bu web portali ile e ticaret deneyimini geliştirmesinin önemli olduğu vurgulandı.

· Ayrıca Şırnak İş Platformu Web Portalinin, esnaflarımıza e-ticaret konusunda sunduğu hizmetlerin son derece önemli olduğu ve bu hizmetlerin esnafların e-ticarete açılmaları konusunda öncülük yaptığı belirtildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.