Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’da Yaşayanlara Uyarı! YSK’nın 135 Kişilik Personel Alımında Saatler Kaldı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki birçok ili yakından ilgilendiren 135 kişilik personel alımında sona gelindi. 2024 KPSS şartıyla yapılacak alım için başvurular bugün itibarıyla kapanıyor. Kamu hayali kuran binlerce aday için artık son saatler yaşanıyor.
YSK’nin merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere açtığı kadrolar; Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Van ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ili kapsıyor. Zabıt Kâtibi pozisyonu için yapılan alımlarda özellikle Şırnak ve ilçeleri için ayrılan kontenjan dikkat çekiyor.
Şırnak ve Beytüşşebap’a Özel Kadro
Yayımlanan ilana göre Şırnak Merkez için 2, Beytüşşebap ilçesi için ise 1 olmak üzere toplam 3 Zabıt Kâtibi kadrosu ayrıldı. Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi kapsamında, kadrolu statüde gerçekleştirilecek.
Başvurular Bu Gece Bitiyor
14 Ocak’ta başlayan başvuru süreci, 25 Ocak 2026 saat 23.59 itibarıyla tamamen sona erecek. Adaylar başvurularını yalnızca e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı sistemi aracılığıyla ya da kariyerkapisi.gov.tr adresinden online olarak yapabiliyor. Elden veya posta yoluyla yapılan başvurular ise kesinlikle kabul edilmiyor.
KPSS Şartı ve Sınav Süreci
Adayların en az 2024 KPSS’den 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurusu uygun bulunan adaylar, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınava davet edilecek. Nihai başarı listesi ise KPSS puanı ile sözlü sınav notunun ortalaması alınarak oluşturulacak.
Kamu Hayali Olanlar İçin Son Çağrı
Şırnak ve çevre illerde kamuya girmek isteyen adaylar için bu alım büyük bir fırsat olarak görülüyor. Başvuru süresinin dolmasına saatler kala, şartları taşıyan adayların işlemlerini gecikmeden tamamlamaları gerektiği vurgulanıyor.
Bu fırsat kaçarsa, bir sonraki ilan için uzun süre beklemek gerekebilir.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.