Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, DEM Partisinin Aday Çıkaracağı Bölgeleri Açıkladı

Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, DEM Partisinin Aday Çıkaracağı Bölgeleri Açıkladı

Şırnak Milletvekili ve aynı zamanda DEM Parti sözcüsü Ayşegül Doğan dün merkez yürütme kurulunda (MYK) alınan kararları ve yerel seçimlerde nerede aday çıkaracaklarını açıkladı. İşte DEM Partisinin yerel seçimlerde aldığı kararlar...

DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, partisinin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları ve yerel seçimlerde Batı'da nerelerde aday göstereceklerini açıkladı. Partisi için önümüzdeki seçimlerin yerel seçimden daha fazlası olduğunu belirten Doğan, "Bizden zorla alınanı geri alacağız, kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz. Parti adımızla çeşitli müzakere ve güç birlikleri kurarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçimlerde güç birliği stratejisi uygulayacaklarını belirtti.

aysegul-dogan.png Şırnak DEM Partisi Milletvekili Ayşegül Doğan

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri de açıkladı.

'BİZDEN ALINANI GERİ ALACAĞIZ'

Ayşegül Doğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Partimiz için seçimler bir yerel seçimden daha fazlası. Bizden zorla alınanı geri alacağız, kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz. Parti adımızla çeşitli müzakere ve güç birlikleri kurarak yolumuza devam edeceğiz.

Batıda aday göstereceğimiz iller: Adana - Ceyhan, Seyhan, Yüreyir; Antalya- Kepez, Mersin - Akdeniz, Torslar ve Tarsus; İstanbul- Esenyurt, Sancaktepe, Adalar, Sultanbeyli; Aydın - Didim, Efeler, Germencik ve Söke; Konya - Cihanbeyli, Kulu; Kocaeli - Diloavası; İzmir - Torbalı, Bayraklı, Menemen; Manisa - Gölmarmara, Turgutlu, Yunus Emre; Çanakkale - Gökçeada; Tekirdağ - Çorlu ve Çerkezköy.

DEM Parti bir mücadele partisi olmanın yanı sıra kendisini bir müzakere partisi olarak da tanımlıyor. Kent uzlaşısı bir demokrasi kavşağına dönüşebilir.

ADAY ADAYI BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Daha önce 20 Aralık tarihine uzattığımız aday adaylığı başvuru tarihlerimizi 5 gün daha, 25 Aralık gününe kadar uzatıyoruz.

'ÇAĞRILARIMIZ, İLKEMİZİ KABUL EDEN HERKESEDİR'

Kimseyle Abdulkadir Selvi'nin iddia ettiği gibi bir işbirliği içinde değiliz. CHP Genel Başkanı Özel ve heyeti Eş Başkanlarımızı ziyaret etti. Bu ziyaret tabii ki Türkiye'nin seçim gündeminden bağımsız bir ziyaret değildi. Her iki partinin kurulları tarafından yapılan açıklamaların dışındaki tüm söylenenler spekülatiftir. Kent Uzlaşısı çağrısı ile bir siyasi partiye değil, kentin tüm dinamiklerine çağrı yapıyoruz. Çağrımız ilkelerimizi kabul eden herkesedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.