Şırnak milletvekili İrmez: Hakkımızı helal etmiyoruz, ellerimiz onların yakasında olacak

Şırnak milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Mecliste yaptığı konuşmada öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekti. İrmez, KHK ile ihraç olan biri olarak konuda hakkını helal etmediğini söyledi.

HEDEP Grubu adına Mecliste konuşan Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, kamudan KHK ile ihraç edilen bir öğretmen olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “mülakatın kaldırılacağını” vadettiğini anlatan İrmez, “Milli Eğitim Bakanı ‘mülakat kalkmadı’ diyor. En hafif tabirle Erdoğan’ı boşa düşürüyor. Şimdi kime inanalım, kime güvenelim?” ifadelerini kullandı. Milletvekili İrmez, “Bu ülkede en büyük sorunların başında öğretmenler geliyor, 1 milyon atanmayan öğretmenler var” dedi. İrmez, son 10 yılda komik oranlarda Kürtçe öğretmeni atandığını ve yeni Kürtçe öğretmeni atanması gerektiğini ifade etti. İrmez, ayrıca özel sektör öğretmenlerinin de maaş ve sosyal haklarının düzeltilmesi gerektiğini de belirterek, tüm öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi gerektiğini savundu.

“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

İrmez konuşmasının sonunda şunları söyledi, “Evet ben bir KHK’lı olarak buradan KHK'lıların sesi olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bizleri ihraç eden ailelerimizi mağdur edenlerden hakkımızı helal etmiyoruz. Sonuna kadar tüm halkın önünde, halklarımızın önünde hesap soruncaya kadar ellerimiz onların yakasında olacak ve peşlerinde olacağız diyorum. “

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.