Şırnak Milletvekili İrmez'den Başkan Yarka'ya Cevap!

Şırnak Milletvekili İrmez'den Başkan Yarka'ya Cevap!

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, geçen günlerde Vekil İrmez'in TBMM'de yaptığı açıklamasına “gerçek olmayıpasılsız ve mesnetten yoksun niteliktedir” açıklamasında bulunmuştu. Başkan Yarka'nın bu sözlerine Vekil İrmez'den cevap geldi.

Şırnak HEDEP Milletvekili M. Zeki İrmez Şırnak Belediyesinde çalışan personellerin 1 yıldır maaşlarına zam yapılmadığını iddia ederek bu konuyu meclis gündemine taşımıştı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise Vekil İrmez'in bu konuşmasına “gerçek olmayıp asılsız ve mesnetten yoksun niteliktedir” şeklinde cevap vermişti. Milletvekili İrmez'den Başkan Yarka'nın açıklamasına cevap gecikmedi.

NE OLMUŞTU?

Vekil İrmez, Başkan Yarka'nın açıklamasına şu ifadelerle cevap verdi;

"Basına, Kamuoyuna ve Şırnak Halkına;
Şırnak Milletvekili olarak seçildiğim günden itibaren hem güncel politik problemlerin hem de Şırnaklı yurttaşların ve kentin, her türlü sorununu başta TBMM olmak üzere her platformda dile getireceğimizi ve kent hakkını savunacağımızı belirterek göreve başladık. Bu süre zarfında da Şırnak ve ilçelerinin yaşadığı yol, su, elektrik, sağlık ve genel olarak kamu
hizmetlerine erişim noktasındaki yaşanan problemleri, aksaklıkları ve “bilinçli politikaları”
gündemleştirmekten, çözümün aracısı olmaktan ve çözüm önerilerini dile getirmekten geri durmadık. Bu anlayışın bir gereği olarak da Şırnak Belediyesi’nde görevli işçi ve emekçilerin hak mahrumiyetlerine ve yaşadıkları problemlere kayıtsız kalmamız söz konusu bile olamaz. TBMM’de yaptığım bir basın açıklamasında Belediye işçilerine zam yapılmamasını ve taleplerini dile getirmem hakkında mevcut AKP’li Şırnak Belediye Başkanı, “gerçek olmayıp asılsız ve mesnetten yoksun niteliktedir” şeklinde bir yazılı açıklama yapmış ve bizzat kendi açıklamasında kendini yalanlamıştır! Hâlbuki yaptığım açıklamada kısaca söz konusu Belediye işçilerinin Mart 2023 tarihinden itibaren maaşlarına gerekli zamların yapılmadığını, konunun Yüksek Hakem Heyetine götürüldüğünü, hakem heyetinin işçilerin lehinde bir karar verdiğini ancak Belediye Başkanı’nın işçilerle uzlaşmak yerine süreci uzatma adına mezkûr karara itiraz ettiğini dile getirmiştik. Bu durumun içinde bulunduğumuz derin ekonomik krizde emekçileri mağdur etmek dışında bir işlevinin olmadığı açıktır ki bu süreç Mart ayından Kasım ayına kadar sürmüştür. Açlık sınırının 13 bin 648 TL olduğu günümüz koşullarında, söz konusu belediye işçilerinin 13 ila 15 bin TL arasında değişen bir ücretle çalışmak zorunda bırakılması kabul edilebilir değildir. İşçilerin “taban maaşı ve sosyal haklarının” yüksek olmasından dem vurmak ise işçi, emekçi düşmanı bir politikanın ürünüdür. Şırnak Belediyesi bir şirket ve Belediye Başkanı da oranın CEO’su değildir! Belediyeler, halkın kurumlarıdır ve halk adına, halk için hizmet üretmek zorundadır! Belediye Başkanı’nın emekçilerin zam taleplerine yönelik“ kurumun menfaatleri doğrultusunda kabul edilmemiştir” şeklindeki savunusu tipik AKP zihniyetinin yan ürünüdür. Yine Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklamada “yapılan incelemeler sonucunda kurumumuzun gelir-gider tablosu arasında oldukça yüksek bir farkın ortaya çıktığı” ifadesi de Şırnak Belediyesi’nin kimlerin elinde olduğunun, kent odaklı değil rant odaklı çalışma yürüttüğünün bir itirafıdır!"

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.