Şırnak Milletvekillerinden Ziraat Fakültesi Açıklaması

Şırnak Milletvekillerinden Ziraat Fakültesi Açıklaması

Şırnak Yeşil Sol Parti Milletvekilleri, İrmez ,Doğan ve Uysal'dan İdil'de bulunan ziraat fakültesinin taşınması ile ilgili açıklama.

Şırnak Milletvekilleri Ayşegül Doğan, Newroz Uysal Aslan ve Mehmet Zeki İrmez, Şırnak Üniversitesi yönetiminin, Şırnak’ın İdil ilçesinde 2013 yılında kurulan Ziraat Fakültesi'ni merkeze taşıma kararına tepki gösterdi.

‘İDİL’DE BULUNAN ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN MERKEZE TAŞIMA KARARI İPTAL EDİLMELİ’

Şırnak Üniversitesi’nin taşınma kararını fakültenin öznesi olan öğrenci ve öğretim görevlilerinin talepleri dışında aldığını vurgulayan milletvekilleri, üniversite yönetiminin bu karardan bir an önce geri dönmesi gerektiğini ifade etti.

'TASARRUF DENİNCE İLK AKLA GELEN NEDEN FAKÜLTELER OLUYOR?'

Üniversitenin, fakülte binasının yetersizliğini ve daha önce verilen lojman kiralama yetkisinin Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan tasarruf genelgesi çerçevesinde iptal edilmiş olmasını gerekçe gösterdiğini hatırlatan milletvekilleri, “Tasarruf denince ilk akla gelen kurumların neden fakülteler oluyor? Tasarruf yapılacak başka kurum yok mudur?” diye sordu.

Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de sunan milletvekilleri, önergede şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığın görevi, yurt olmadığını gerekçe göstererek fakültenin taşınmasına zemin hazırlamak değil, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek ve bu konuda adımlar atacak projeler geliştirmek olmalıdır.”

'BAKANLIK BUGÜNE KADAR NEDEN YURT YAPMADI?'

Milletvekilleri Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:

-2013 yılında İdil İlçesi’ne kurulan Ziraat Fakültesi neden şimdi taşınmaktadır? Fakülte’nin bileşenleri olan öğrenci ve akademik personelin bu konuda görüşleri alınmış mıdır?
-Bakanlık, İdil’de 10 yıldır eğitim veren Ziraat Fakültesi öğrencileri için neden bugüne kadar yurt yapmamıştır?
-Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görevi öğrencilerin yurt sorununun çözümü için planlama yapmak değil mi? Buna dair nasıl bir girişiminiz olacaktır?

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.