ŞIRNAK SAĞLIK-SEN ŞUBESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

ŞIRNAK SAĞLIK-SEN ŞUBESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Sağlık-Sen Şırnak Şube Yöneticileri örnek bir davranış sergileyerek şube binasını afetzedelere tahsis etti.


Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Sağlık-Sen Şırnak şube yöneticileri, örnek bir davranış sergileyerek herkesin takdirini topladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler barınmaları için Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı.

Depremzedelerin geldiği Şırnak’ta ise sendika yöneticileri örnek bir davranışla şube binasını afetzedelere tahsis ettiler. Sağlık-Sen Şırnak Şube faaliyetlerin yürütüldüğü büro malzemelerini bir odaya istifleyen Sendika yönetimi eksik olan ev eşyalarını’da tedarik edip eşyalı hala getirerek depremzedelerin hizmetine sundu.

Sağlık-Sen Şırnak Başkanı Sabğatullah Anmal, “Kahramanmaraş merkezli Asrın felaketinden dolayı yürekleri dağlayan ve milyonlarca insanın evsiz kaldığı bir ortamda ne biz nede yöneticilerimiz başta olmak üzere üyelerimizde o günden beri milyonlarca insan evsiz kalıp açıkta olurken bizlerde evlerimizde rahat uyuyamazdık. halkımızdan ve üyelerimizden gelen yardım taleplerini deprem bölgesine ulaştırmaya çalıştık. Şırnak ve ilçeleri adeta seferber bir şekilde toplanan yardımı bizlerde öncülük etmeye çalıştık bir yandan da bölgemize gelen afetzedeleri yerleştirmeye çalıştık. Asrın felaketinden etkilendiğini herkesin yaşadığı zor ve çaresizliği bizde ayni yardımlarla birlikte imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“Sendika faaliyetlerinin işyerlerinde yapılacağını aktaran Başkan Anmal; "Bize emanet edilen imkanları üyelerimiz adına depremzede bir aileye tahsis ettik. Tek yürek olarak seferber olduğumuz yardımlaşmada bize afetzedelerin bir duaları yeter" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 11 ilde büyük yıkımlara yol açarken, on binlerce insan hayatını kaybetti. Depremlerin ardından çok sayıda afetzede çevre illere taşınırken, Şırnak ve ilçelerine de çok sayıda vatandaş geldi.

Şırnak ve ilçelerine gelen depremzedelerin bir bölümü valilik koordinesinde oluşturulan merkezlere yerleştirilirken, Cizre ve Silopi gibi bazı ilçelerde ise esnafların oluşturduğu ve bir araya geldikleri yardım seferberliği ile de tuttukları evlerde barınmaları sağlandı, bazıları ise bulabildikleri evlerde kalmaya başladı.

Bu süreçte bazı illerde fırsatçı bazı ev sahipleri ise ev kiralarına fahiş zamlar yaparak ikiye, üçe katlanmanın aksuna kiraladıkları evleri dayayıp döşeyip afetseler tahsis edilmesi büyük takdir topladı. Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen yöneticileri de örnek bir davranışa imza atarak, herkesin takdirini topladı.

Kirada oturdukları ve yarı döşemeli olan büroyu eksik olan ev eşyaları da satın alarak eşyalarıyla birlikte depremzedelere tahsis edilerek, sendika faaliyetlerini çalıştıkları işyerlerine taşındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.