Şırnak Silopi'de Örnek Davranış! Tüm Geliri İhtiyaç Sahiplerine Harcanacak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde öğrenci ve öğretmenler tarafından 2 dönümlük arazide ekilen domateslerin tüm gelirleri ihtiyaç sahiplerine verilecek. 20 ton hasat yapılması planlanıyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü'nün 2 dönümlük serasında yetiştirilecek domateslerin geliri, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak.

Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Yelderem Akhoundnejad tarafından Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci ve üreticilere modern seracılık eğitimi verildi.

22.jpg Seracılık Eğitimi

Teorik eğitimin ardından okulun yan tarafında 2 dönüm araziye kurulan ısıtma sistemli modern serada, uygulamalı eğitime geçildi.

Serada öğrenci ve üreticiler, 3 bin 500 domates fidesi dikti. Fidelerin bakım işleri okuldaki eğitmen ve öğrencileri tarafından yapılacak.

Seradan yaklaşık 20 ton domates elde edilmesi planlanıyor. Domatesin satışından elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrenciler ve okul için kullanılacak.

33-001.jpg Domates Fidesi Ekimi

Okul Müdürü Hakkı Kaya, bugün ayrı bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, domates fidelerini toprakla buluşturduklarını söyledi.

Yaklaşık 2 haftadır Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nce öğrenci ve üreticilere seracılık eğitimi verildiğini ifade eden Kaya, "Eğitimi uygulamalı olarak gördük. Bu çalışma Şırnak ve ilçemiz için çok önemli. Silopi'nin toprağından bereket fışkırmaktadır." dedi.

44.jpg Domates Fidesi Ekimi

Akhoundnejad ise amaçlarının lise öğrencileri ve çiftçilere nasıl fide dikileceği, sulama, gübreleme ve ip asma konularında eğitim vermek olduğunu belirterek, seradan yaklaşık 20 ton ürün beklediklerini aktardı.

55-001.jpg Domates Fidesi Ekimi

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.