Şırnak Takımı, Diyarbakır'a 2-0 Yenildi!

Şırnak Takımı, Diyarbakır'a 2-0 Yenildi!

Ağrı’da, depremzede çocuklar için düzenlenen UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası sona erdi. Final maçında Şırnak takımı, Diyarbakır takımına 2-0 yenilerek kupayı kaybetti. Şırnak takımı 2. olarak plaket almaya hak kazandı.

Ağrı Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) işbirliğiyle 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerden gelen çocuklar için 5 gün süren UYAFA Ağrı Dağı Cup Futbol Turnuvası düzenlendi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nden gelen takımın da katıldığı turnuvada, deprem bölgesinden gelen çocuklar futbol oynayarak hem stres attı hem de arkadaşlık kurdu.

Turnuvanın final maçında Diyarbakır ile Şırnak takımları karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadele eden iki takım arasında Diyarbakır takımı 2-0 galip gelerek şampiyon oldu. Maç sonunda rakip takım oyuncularını tebrik eden Diyarbakır takımı, halay çekerek sevincini paylaştı.

Turnuvada birinci olan Diyarbakır takımına kupa, ikinci olan Şırnak takımına plaket, üçüncü olan Ağrı takımına madalya verildi. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nden gelen takıma ise centilmenlik kupası takdim edildi. Turnuvaya katılan tüm sporculara da madalyalarını Vali Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, UYAFA Genel Başkanı Necati Alkıç, UYAFA Kurucu ve Onursal Başkanı Özcan Şimşek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da telefonla bağlandığı etkinlikte turnuvaya katılan çocukları tebrik ederek, “Deprem felaketi sonrasında yaşadığımız acıları bir nebze unutturmak için yapılan bu çalışmaları tebrik ediyorum. Tüm sporcular tarafından bu turnuvanın sahiplenilmesi ve güzel bir süreç ortaya konduğu için de teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Koç da turnuvanın kaybedeninin olmadığını belirterek, “Kazanan kardeşlik ve çocukların unutamayacakları güzel bir 5 gün oldu. Allah bir daha memleketimize böyle acıları yaşatmasın” diye konuştu.

Diyarbakır takımının oyuncularından Osman Efe Şenzek ise şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Turnuvada ayrıca çocuklara kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirilerek eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı.

aw032536-02.jpgaw032536-03.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.