“Şırnak Tamp-Masabaşı Tatbikatı” Yapıldı

 “Şırnak Tamp-Masabaşı Tatbikatı” Yapıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İRAP bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilerek “Şırnak Tamp-Masabaşı Tatbikatı” yapıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan ‘‘İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcıları Tunahan Efendioğlu ile Faruk Doğru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, İl Afet ve Acil Durum Müdür V. Mustafa Tosun katıldı. Ayrıca Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve kurum müdürleri de video konferans sistemi üzerinden toplantıya iştirak etti.

Vali Pehlivan, İçişleri Bakanlığı tarafından afet farkındalığını arttırmak için 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini, Ocak ayı itibariyle Şırnak’ta da bu konuda çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Olası afetlerin etkilerini en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan kurum ve kuruluşların işbirliği içinde olmasının ve afet müdahale planına tüm detaylarıyla hâkim olunmasının önemine dikkat çekti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce sunum gerçekleştirilen toplantıda İl Afet Risk Azaltma Planının bölümleri olan İlin Genel Durumu, Tehlike ve Risk Değerlendirmeleri, Mevcut Durum Analizi, Afet Risk Azaltma Amaç, Hedef ve Eylemleri, İzleme ve Değerlendirme bölümleri hakkında bilgi verildi.

Ardından “Şırnak Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) - Masa başı Tatbikatı Senaryo Analizi” yapıldı. TAMP Masa başı tatbikatında, önceden hazırlanan afet senaryosu çerçevesinde ilgili kurum temsilcileri tarafından afet anında yerine getirilecek iş ve işlemlere dair sunum gerçekleştirildi.

Olası bir afet anında yaşanabilecek muhtemel sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin atılması gereken adımların ele alındığı toplantıda gündem maddeleri detaylı bir şekilde değerlendirilerek kurumların yerine getireceği görevler belirlendi, işbirliği ve koordinasyonu gerektiren hususlarda muhtelif kararlar alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.