Şırnak Tarihinde İlk: Bir Kadın Muhtar Adaylığını İlan Etti

Şırnak Tarihinde İlk: Bir Kadın Muhtar Adaylığını İlan Etti

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir ilk yaşandı. Mahalle muhtarlığına bir kadın adaylığını ilan etti, eğer seçilirse Silopi'de ilk kadın muhtar olacak.

2024'ün Mart ayında gerçekleşmesi beklenen muhtarlık seçimlerine, Şırnak'ın Silopi ilçesinden bir kadın muhtar adaylığını ilan etti.

Medyascope'ta yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı’nın kayyum atamadığı Halkların Eşit ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP)'in kazandığı 6 belediyeden biri olan Şırnak-Silopi Belediyesi’nde meclis üyeliği yapan Müjde Şalış, Dicle Mahallesi muhtarlığına aday oldu.

muhtar-adayi.jpg Müjde Şalış

Şalış, Silopi’de ilk kez muhtarlığa adaylığını koyan bir kadın olurken, seçilmesi durumunda ilçenin de ilk kadın muhtarı olacak.

Evli ve iki çocuk annesi olan Müjde Şalış, kadınların her yerde olması gerektiğini söyledi, “Çevremdeki insanlarla, mahalle sakinleriyle konuştum. Hepsi çok olumlu yaklaşıyor. Ben de bu nedenle adaylığımı koydum. Silopi’de belediye hizmetlerinde kadının faktörünü görünce insanlar, artık farklı bakıyorlar ve kadınların bu işi iyi yapacağına inanıyorlar” dedi.

muhtar-adayii.jpg Müjde Şalış

Silopi’nin 11 mahallesi arasında en büyük olan mahalleden aday olduğunu ekleyen Şalış, “Mahallemizde memurlar da oturuyor. Onlar da bir kadının muhtar olması konusunda sıcak davranıyor. Şansımı yüksek görüyorum. İlçemizin tarihteki ilk kadın muhtarı olmak istiyorum” diye konuştu.

Şalış amacının daha fazla kadına ulaşmak olduğunu açıkladı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.