Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Sertifikalı Tohum Dağıtımı Yapacak! İşte Detaylar...

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Sertifikalı Tohum Dağıtımı Yapacak! İşte Detaylar...

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Şırnak'ta bulunan çiftçilere sertifikalı tohum dağıtımı yapacak. Yararlanmak isteyen vatandaşların il müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında, havza modelinde üretimi desteklenen buğday, arpa ve mercimek tohumu dağıtılacaktır. Yararlanmak isteyen üreticilerin istenilen evraklarla birlikte İl/İlçe Müdürlüklerine müracaatlarını 26 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında yapabilecekler.

Şırnak tarım ve orman il müdürlüğü, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında havza modelinde üretimi desteklenen buğday, arpa ve mercimek tohumu dağıtılacaktır. Yararlanmak isteyen üreticilerin istenilen evraklarla birlikte il/ilçe müdürlüklerine müraacatlarını 26 eylül - 6 ekim tarihleri arasında yapabileceklerdir.


İSTENİLEN EVRAKLAR VE MÜRACAAT KOŞULLARI

2023 veya 2024 CKS Belgesi
Mercimek Tohumu İçin Şırnak Merkez, Silopi, Cizre ve İdil İlçe üreticileri başvuru yapabileceklerdir.
Buğday ve arpa tohumu için ilimiz merkez, Güçlükonak, Uludere, Beytüşşebap ilçe üreticilerimiz başvuru yapabileceklerdir.
Maksimum 20 dekar arazi için tohum verilecektir. bu oran başvuru sayısına göre azaltılabilecektir.
Üreticiler sadece bir ürün için başvuru yapabileceklerdir. Üreticilerimizin toplam arazi varlığına göre değişiklik gösterilebilecektir.
Yararlanıcılar belirlenirken atıl durumdaki araziler, parsel büyüklükleri, üreticilerin arazi varlığı, parsellerin münavebe durumları baz alınarak komisyonca asil ve yedek listeler belirlenecektir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.