Şırnak TEKNOFEST Drone Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen Drone Şampiyonası'nın birinci etabı, yarın Şırnak Şehir Stadı'nda başlayacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) yürütücülüğünde gerçekleştirilecek organizasyona, 11 ilden 32 lisanslı sporcu katılacak.
Şampiyonanın ilk etabı Şırnak'ta, ikinci etabı ise Batman'da düzenlenecek. Etapların ardından dereceye giren sporcular, 30 Eylül'de Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek Türkiye Drone Şampiyonası Finali'nde mücadele edecek.
Şırnak Valisi Birol Ekici, kentte düzenlenecek organizasyondan büyük heyecan duyduklarını belirterek, yaklaşık 5 bin öğrencinin yarışmaları takip edeceğini söyledi.
Şırnak'tan TEKNOFEST Drone Şampiyonası'na yoğun ilgi olduğunu ifade eden Ekici, 17 bin 393 başvuru arasından 22 kişinin yarı finalist, 3 kişinin ise finalist olduğunu belirterek, bu yıl şampiyonluk beklediklerini dile getirdi.
El Cezeri'nin memleketi olan bu coğrafyanın bilim ve teknoloji alanında önemli isimler yetiştirdiğine dikkat çeken Ekici, gençlerin Türkiye Yüzyılı hedeflerine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
Vali Ekici, organizasyona destek veren Şırnak Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası ile katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ederek vatandaşları yarışmaları izlemeye davet etti.
Şehir Stadı'nda ise son hazırlıklar hızla sürüyor.





Kaynak:Cemal KÜLTER

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.