Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç Kimdir? EMre Tayanç Nereli?

Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç Kimdir? EMre Tayanç Nereli?

2023 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile emekliye ayrılan 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal’ın yerine atanan Tümgeneral Emre Tayanç göreve başladı. Tümgeneral Emre Tayanç Kimdir?

2023 Resmi Gazetesinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile emekliye ayrılan 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal’ın yerine atanan Tümgeneral Emre Tayanç göreve başladı. Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevinden Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı görevine atanan Tümgeneral Emre Tayanç’ kimdir? İşte Tümgeneral Emre Tayanç ile ilgili tüm bilgiler.

EMRE TAYANÇ KİMDİR?

Askeri eğitimine İzmir Maltepe Askeri Lisesinde başlayan Tayanç, 1992 yılında Piyade Teğmen olarak Kara Harp Okulu'ndan (KHO) mezun oldu. İstanbul Piyade Okulundan sonra sırasıyla Bolu 2. Tugay Komutanlığı, Ankara Kara Harp Okulu, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı, Kırklareli Vize 41. Komando Tugay Komutanı olmak üzere görevlerini sürdürdü. Tayanç, 2020 yılı atama kararnamesi ile Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına atandı. Son olarak 2023 yılı atama kararı ile Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı görevine atandı. Tümgeneral Emre Tayanç, evli ve 3 çocuk babası. Aynı zamanda çok iyi derecede İngilizce biliyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum