Şırnak Türkiye Tarihindeki Rekorunu Hala Koruyor!

Şırnak Türkiye Tarihindeki Rekorunu Hala Koruyor!

Şırnak, Türkiye tarihindeki en yüksek günlük petrol üretim rekorunu hala koruyor. TPAO TÜRKİYE Petrolleri'nin Güncel verilerine göre Şırnak, Türkiye tarihindeki petrol üretim rekorunu hala koruyarak petrolde lider konumunda.

Şırnak Gabar Bölgesi Petrol Üretiminde Türkiye'deki Rekorunu Hala Koruyor!

Enerji yatırımlarına devam eden Türkiye dışa bağımlılığı her geçen gün daha da azaltmaya çalışıyor. Gerek petrol gerekse doğal gaz aramalarına hız veren Türkiye, yeni keşiflerle de üretimini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda son müjdeyi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şırnak'tan vermişti. Şırnak Gabar'da Günlük yurtiçi 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşması ile beraber Türkiye tarihinin yurtiçi üretim rekoru kırılmıştı. Şırnak Gabar Dağı, son verilere göre günlük hala 16 bin 188 varil petrol üretim ile lider durumda. Bu sayede Şırnak petrol üretiminde Türkiye'deki rekorunu hala koruyor.

ÜLKE TARİHİ REKORU KIRILMIŞTI

Şırnak Gabar dağının günlük 16 bin 188 varil petrol üretime ulaşması ile beraber, Türkiye'de günlük,75 bin 52 varil petrol eşdeğeri ile ülke tarihinin yurtiçi üretim rekoru kırılmıştı.

İşte TPAO'nun 4 Ağustos Tarihinde Sosyal Medya Hesabından Paylaştığı Rekor Müjdesi;

Türkiye tarihindeki en yüksek günlük petrol üretim rekoru kırıldı

"HEDEFİMZE DOĞRU ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

TPAO'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan yeni kuyularla birlikte Şırnak Gabar Bölgesi'nde günlük 16 bin 188 varil petrol üretimine ulaşıldığı belirtilerek, "Bu sayede 75 bin 52 varil petrol eşdeğeri ile Türkiye tarihinin en yüksek yurt içi günlük üretim rekorunu kırdık. Enerjide bağımsız Türkiye hedefimize doğru adım adım gururla ilerliyoruz." ifadesi kullanılmıştı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum